Büyük projeleri bir bir gerçekleştirmiş, medeniyetin yollardan geçtiğini farkına varmış, demokrasinin mihenk taşı insan hakları noktasında bir çok sorunun tarihten izini silmiş ve cumhuriyetin yüzüncü yılına yakışır projeler ile son seçimim dediği bir seçime doğru gitmekteyiz.
Peki seçimler nerden başlıyor. İradeyi temsiliyet noktasında vekil seçimi nasıl yapılmaktadır. Kamuoyu yoklaması ile, iki ilişkiler ve referanslar gibi bir çok kalem göz önüne alınmaktadır. Kanaat önderi olmak, bir alanda uzman olmak, STK başkanı olmak, İl başkanı olmak, Nüfus sahibi olmak gibi bir çok kriter listelere girmek için sebep kabul edilmektedir. Peki gözden kaçırılmaması gereken hususlar yok mudur? Vardır elbette...
Şehrin sorunları ile alakalı çözüm önerileri aramayı kendine şiar etmiş, bu alanda bir çok rapor hazırlamış ve sesini duyurabilmek adına bir çok STK da görev yapmakta olan ve bu yolda hatırı sayılır toplantılar yaparak farkındalık oluşturan Ekonomist ve yazar yazar olan Sayın Mustafa PAKIR daha neler yapmıştır. Turizm ile alakalı raporlar hazırlarken Göbekli tepe yılının zayi edilmemesi için her türlü gayreti göstermiştir. Şehrin eğitim sorunları ile raporlar hazırlamış okullarda seminerler vermiştir. Tarımın sorunlarını incelmiş gıda krizinin sebep sonuç ve çözümleri hususunda çalışmalar yapmıştır. Doğa ile alakalı sürdürülebilirlik hususunda rapor hazırlamış ve kitap çıkartmıştır. Kadına şiddettin neden ve sonuçlarını incelmiş kitaplaştırmıştır. İnsan onurunu referans alan çalışma azmini görmezden gelmek kamuoyunun vicdanını sızlatmaktır.
Vatandaşın parti dışında tercih hakkı hususunda vekil tercihi olacaksa mesaisini bu yolda harcamış bir değerin Şanlıurfa için değer katacağı inancındayım.
YORUMLAR