Reklam
Reklam
Hayatı Zorlaştıran İnsanlar!
Mehmet Emin KUŞ

Mehmet Emin KUŞ

Hayatı Zorlaştıran İnsanlar!

19 Ekim 2024 - 11:42

Ahlaksız toplumların sonu çöküntüdür!
 
Her toplumun kendine göre gelenek, görenekleri, kültür ve yaşayış tarzı vardır. Bunlar bir arada yaşamanın verdiği bazı zorunluluktan ortaya çıkmıştır elbette. İnsanlar türedikten bu yana aşama aşama gelmiş toplumlar. 
 
Elbette hiçbir şeyle yetinmeyen ve gözü doymayan insanlar, çoğaldıkça belirli kurallar, disiplin ve inançlar ortaya koymuştur. Bununla birlikte dinler türemiş, felsefi akımlar gelişmiştir. 
 
Ancak binlerce din, felsefi akım, mezhep ve görüşler, kanun ve yasaların hiçbiri insanların kötülük yapmasını engelleyememiştir. Doğasında bencillik, kibir, kıskançlık, hırs ve doyumsuzluk olan ve adına Homo Sapiens dediğimiz insanların çoğu, menfaati için yapmayacağı kötülük yoktur. 
 
Ahlâk, Bir Topumun Temelidir
 
Bir yanda çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden onurlu babalar, diğer yanda para uğruna her türlü kötülüğü ve gayrı insani şeyleri yapanlar… güvende olmayan çocuklar, korku içinde yasayan kadınlar...
 
Okul önlerinde uyuşturucu satanlar, her gün çeşitli nedenlerle vahşice katledilen kadınlar, sokaklarda terör estiren mafya çeteleri… Ortaçağın karanlığına özlem duyan, masumların inançlarını istismar eden din tüccarları; uyuşturucu baronlarıyla el ele yürüyen siyasiler… Halk açlıktan kıvranırken, yolsuzluk yaparak servetlerini katlayan hırsızlar; Yetimhanelerde fuhuşa zorlanan masum kız çocukları… Üç kuruş için bebekleri ölüme terk eden doktorlar… 
 
Hangi birine isyan edeceğimizi bilmiyoruz artık, çünkü hayvanlar bile güvende değil... kötülük dört bir yanımızı sarmış! Toplumun en derin damarlarına işlemiş bu çürüme… Eğer hukuk canlanmazsa, temiz siyasetçiler sahneye çıkmazsa, adaleti korkusuzca dağıtacak insanlar görevini yapmazsa, ülkece batıp gideceğiz. 

Adaletin olmadığı yerde hiçbir şeyin değeri yoktur
 
Dinsiz toplumlar uzun süre yaşarlar, adaletsiz ve ahlaksız toplumlar uzun süre ayakta kalamazlar. Adalet ve ahlak, bir toplumun olmazsa olmazıdır. 
 
Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve bütçesi üzerinden haklı olarak büyük eleştiriler yapılıyor. Devasa camiler yapılıyor ama artık Cuma günleri bile dolmuyor. Dindar nesil yetiştirelim derken ateist, dinden bihaber nesiller yetişiyor, zina, cinayetler ve islama uygun olmayan işlerde hızla artış oluyorsa, diyanete ve diyanete ayrılan büyük bütçelere ne gerek var?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum