Reklam
Reklam
Değer Kaynağı
Erkan Furkanoğlu

Erkan Furkanoğlu

Değer Kaynağı

30 Haziran 2024 - 16:33

Bir insanın değeri iyilikleri, iyi niyetleri, hayalleri, hedefleri, inancı, ümidi ve faydası kadardır. Bu güzel hasletler hayatımızda ne kadar fazla yer alırlarsa o nispette değer kazanırız.
Hayatta değişmez ve kalıcı değerleri hedefleyenler aziz insanlardır ve güzel hasletleri, değerleri oranında asalet sahibi olurlar.
Kişisel ve toplumsal değerleri, hedefleri olmayanlar gayesizlik ve anlamsızlık dehlizlerinde değersizleşmeyle birlikte alçalırlar.
En büyük ve aziz değer, Rahman Allah’ın sevgisini, hoşnutluğunu, rızasını kazanmaktır. Bu kazanma ilahi rahmetle birlikte kişisel tercih, emek ve gayretle elde edilen en büyük başarıdır.
Rahman Allah’ın rızasını hedefleyenler izzetlerine, şereflerine itibarlarına, değerlerine, kalitelerine, niteliklerine, haysiyetlerine yatırım yaparak güzel hasletlerini daha da arttıranlardır.
Basit ve geçici şeyleri hedefleyenler de bunlara bağlı olarak önce basitleşirler ve daha sonra da alçalma süreci yaşarlar. 
İzzet, şeref ve itibarla ebedi başarıyı isteyenler Allah’ın muradını ve rızasını kendi hayat plan ve programının birinci ve değişmez önceliği yapmalıdır.
Allah’ın muradı nasıl gerçekleştirilir?
Allah’ın rızası nasıl kazanılır?
Allah kimlerle beraberdir?
Şüphesin bu soruların cevaplarını Rabbimiz Allah’tan alacağımıza göre O’nun ebediyete kadar gelecek insanlara değer kaynağı ve hidayet mesajı olan Kur’an-ı Kerim’de buluruz:‘’Muhakkak ki Allah kendisine karşı sorumluluk bilinci ile yaşayan ve iyilik yapanlarla beraberdir. Nahl Suresi 128. Bu ayetteki nice hikmetlerin yanında diğer bir tanesi de belki şudur ve Rabbimiz Allah, bal arıları üzerinden bizlere unutmamamız ve uygulamamız gereken şu mesajları verir:
   ‘’Bal arısı gibi çalışkan, temiz, üretken olun ve işbirliğiyle bal gibi en güzel sonuçları elde edin. Her türlü pislikten, kötüden ve rahatsızlık verici şeylerden uzak durun. Çevrenizden başlayarak çevrenizde yoksa uzak mesafelere gitmek gerekse bile doğadaki en güzel çiçeklerden en temiz en taze en güzel en faydalı en yararlı özleri toplayarak hayırlı şifalara vesilesi olacak eserinizi ortaya çıkarın.
 Özleri toplayın bu topladığınız özleri emekle gayretle ve birbirinizle işbirliği ve yardımlaşmayla şifa olacak faydalı 
En güzel sonuçları sağlamak için işinizi, gücünüzü, imkânlarınızı, yeteneklerinizi birleştirin ve böylelikle tek başınıza yapamayacağınız veya tel başınıza yapacağınızdan çok daha büyük işler başarın.
  Bunları başardığınızda hayırlı, bereketli ve şifalı üretimler başararak en iyi sonuçları elde etmiş olacaksınız. Bu başarının sonucunda da nice hikmetleri kavramış ve her şeyi var eden Allah’ın bizi yaratıp yaşatma amacını gerçekleştirmiş ve O’nu razı etmiş oluruz.’’
Değerleri olan ve onları muhafaza gayretinde olanlara…
İnsanlar başta olmak üzere diğer tüm canlı varlılara faydalı olma niyet ve gayretinde olanlara…
Hassaten aziz insanlara, dostlara selam, dua ve muhabbetlerimle…

 A.Erkan FURKANOĞLU
Kıbrıs /Kktc
30.06.2024 16.19

YORUMLAR

  • 0 Yorum