Reklam
Reklam
Allah'a Güvenelim Azizim!
Erkan Furkanoğlu

Erkan Furkanoğlu

Allah'a Güvenelim Azizim!

06 Ağustos 2024 - 14:02

Allah’a Güvenelim Azizim!

Azizim!
Bu yazı senin, benim, bizim:
Derdimiz,
Davamız,
Devamız.
Hayat imtihanımız en hassas noktalardan bizi sarsmaya devam ederken Rabbimiz Allah’tan gelen mesajlar gönlümüze rahmetle inzal oluyor. 
Gökten gelen manevi ziyafet sofrası, mesajı dikkate alıp riayet edenlere maddi ve manevi kalıcı başarıların formüllerini verir.
 Her kim Allah’a saygısından ve Allah’ın koyduğu ilkeler doğrultusunda yaşama idealini sürdürürken her türlü hak ihlalinden ve güzel ahlaka uymama endişesiyle kendini muhafaza ederek sakınırsa çok büyük başarı elde edecektir. Bu başarı, Rabbine inanıp güvenmenin sonucunda gerçekleşen, her türlü rahatsız edici durumdan ve zorluktan felaha eriştirecek selamet kapılarıdır.
 İnsanı ve kâinattaki her şeyi anlamlı ve amaçlı yaratan, insana da kalitesi ve kabiliyetleri oranında sorumluluklar veren Allah, hayat için belirlediği ilkelere güzellikle riayet edenlere beklemediği veya beklediğinden de daha hayırlı çözümleri er veya geç ama mutlaka nasip eder.
 Dünya veya ahirete dair her işte hayır ve başarının esası, özü ve sırrı: 
Allah’a inanıp güvenmekle,
 Allah’a kulluğunu sorumluluk bilinciyle ifa etmekle,
İnanıp güvendiği Allah’ın hükümlerine teslimiyetle,
 Yaratan, yaşatan, rızıklandıran ve her şeyi takdir eden Allah’a samimiyet ve saygıyla kulluk yapmakla,
 Kâinatın ve her zerrenin sahibi Allah’ın emir, yasak ve ilkelerine iyilik ve güzellikle riayet etmekle hayır, bereket ve başarı kazanılır.
 Her kim Allah’a güvenip sığınırsa, Allah’a saygısızlıktan sakınırsa hiç beklemediği rızıklara kavuşur. Bu rızıklar maddi rızıklar olduğu gibi manevi rızıklar da olabilir. Bu rızıkların ilginç bir başka tarafı da hiç beklemediği, hesaba katmadığı, ummadığı yerde ve zamanda nasip olmasıdır.
Her kim kendi imkan ve kabiliyetlerine göre sorumluluklarını yerine getirerek sonrası için Allah’ın hikmetine binaen takdirine tevekkül ederse Allah ona her iş için, her an mutlak yeterli olandır.
 Rahman Allah kendisine inanıp güvenenleri, 
Sorumluluklarını yerine getirerek tevekkül edenleri,
 iyileri,
 iyi işler yapanları
ihsan sahibi olanları,
ikram sahibi olanları
adil olanları,
temiz olan ve temizlenenleri,
kadir-kıymet bilenleri,
Allah’a şükür ve kullara teşekkür edenleri,
dürüst olan ve doğru iş yapanları asla sahipsiz, yardımsız ve karşılıksız bırakmayacaktır.
 Muhakkak ki kâinatın ve her zerrenin sahibi / hâkimi Allah, mutlak takdirini ve her emrini gerçekleştirir. Çünkü Allah her şey için bir ölçü, plan ve program belirlemiştir.
Allah’a güven azizim!
Allah’ın takdiri, bizim tercihlerimizden hikmetli ve daha hayırlıdır.
 
A. Erkan FURKANOĞLU
Kıbrıs /Kktc
06.08.2024 13.51

YORUMLAR

  • 0 Yorum