Üç bölümün bağlı bulunduğu Enstitü sekreteri hakkında; öğrencilerden menfaat temin edilerek notları ile oynandığı, bazı bayan öğrenci ve personellerle gayri ahlaki ilişkilerin kurulduğu, üniversiteden ihraç edilmiş akademisyenler aracılığıyla çıkar karşılığı tez yazdırılmasına aracılık edildiği, Sosyal/Sağlık/Fen Bilimleri Enstitülerine kayıtlı bazı öğrencilerin başarılı olarak gösterilip bu öğrencilerin istismar edildiği iddialarıyla ilgili idari soruşturma açıldı.

Üniversite içinde ve şehrin geneline yayılan iddiaları, GAPGündemi olarak Harran Üniversitesi Rektörüne sorduk.

Bölüm sekreteri başta olmak üzere 26 kişinin karıştığı iddia edilen organize olayda, Üç Enstitü bünyesinde yüksek lisans yapan kız öğrencilerin sistemde notlarını cinsel istismar ve menfaat karşılığında yükselterek üniversite içinde ve dışında öğrencilerin kullanıldığı iddia ediliyor.

İddialarda çok daha vahim konular geçiyor. Bunlar arasında mağdurlardan bir kız öğrencinin hamile kaldığı, kürtaj edilerek işkenceye maruz kaldığı da var.

MAĞDUR VİDEOYA ÇEKMİŞ

Bir diğer iddia ise mağdur öğrencilerden birinin yaşanan olayları videoya çektiği, kendisine bu olayları yaşatan kişinin eşine gönderdiği, eşinin de boşanma davası açtığı.. Aynı zamanda Üniversite personeli olan mağdur eşin, eline gecen videoları Rektör Prof.Dr.Tahir Güllüoğlu’na verdiği yer alıyor.

Rektör Prof.Dr.Güllüoğlu kendisine ulaşan herhangi video olmadığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Cevheri soruşturma komisyonunda bir videonun bulunduğunu, kendisinin izlemediğini ancak içeriğinde herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Videolarda üst düzey bir yönetici ve birden fazla akademisyenin yer aldığı. rektörlük tarafından idari soruşturma ile konunun geçiştirilmeye çalışıldığı iddialar arasında.

BANKA HESAPLARI İNCELENSİN

Öğrencilerin hesabına akademisyen ve memur organizatörler tarafından para gönderildiği, banka hesap hareketlerine bakıldığında bunun görülebileceği ileri sürüldü.

YENİ SEKRETERE CEP TELEFONU

İddialar arasında yer alan bir diğer konu ise F.K.’nın yerine Fen Bilimleri Enstitüsüne yeni atanan sekreter M.K.ya bir kişi tarafından 2 adet cep telefonu bırakılarak “Biri sizde biri danışmanda olacak” denilerek yeni sekretere, eski sekreterin ismi ile hitap edildi. Yeni sekreterin 2 cihazı tutanakla kayıt altına alıp, rektörlüğe teslim ettiği belirtiliyor.

OLAYLAR NEREDE GERÇEKLEŞTİ?

İddialara konu olan olaylar nerede gerçekleşti? Olaya müdahil olan ekip tarafından dayalı döşeli lüks bir ev tutulduğu, aynı kişiler tarafından Bahçelievler’de güzellik merkezi açıldığı, kadınların bir kısmı oradan ayarlanarak tutulan evlere servis edildiği olaylara; akademisyen, şube müdürü, daire başkanı, memur düzeyinde organize bir faaliyet yürütüldüğü belirtiliyor.

Harran Üniversitesi Rektörü, Prof.Dr.M.Tahir Güllüoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.A.Cenap Cevheri iddiaları cevapladılar

İddiaların kendilerine başka basın kuruluşları tarafından da sorulduğunu dile getiren Güllüoğlu, tüm iddiaların gerçekliliğini araştırmak üzere güçlü bir komisyon kurduğunu, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi adına da iddiaların odağındaki ilgili kişinin Siverek Meslek Yüksekokuluna kalıcı olarak görevlendirildiğini aktardı.

F.K. ile ilgili rektörlüğe yabancı uyruklu öğrenciler tarafından dilekçe ile müracaat edildiğini belirten Güllüoğlu, ‘‘İlgili kişinin işlerini sağlıklı yapmadığına istinaden gelen dilekçeler üzerine mevcut görevinden alınarak Siverek ilçesine görevlendirildi’’ dedi.

Rektör Güllüoğlu, iddialarda yer alan not düzenlemelerinin yapılıp yapılmadığına sistem üzerinden bakılacağını, aksaklık yada yanlışlık olup olmadığının komisyonca araştırıldığını söyledi.

Gelen iddiaların köklüce araştırıldığını, olaya karışan kim varsa suç tespitinde görevden atılacağını kaydeden Güllüoğlu ‘Burada okuyan tüm evlatlarımızın hakkını korumak bizim görevimiz yanlış yapan kim olursa olsun gerekli cezai yaptırımla karşılaşacaktır. Olayın idari soruşturması tamamlandığında tespit edilen yanlışlıklarla ilgili Cumhuriyet Savcılığına başvurulacaktır’ diye konuştu.

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof.Dr.A.Cenap Cevheri de konuyla ilgili duyumlar üzerine soruşturma başlattıklarını belirtti. Bazı gazeteciler tarafından iddiaların kendilerine ulaştığını ancak ortada herhangi bir dilekçe, başvuru ve kanıt bulunmadığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Cevheri soruşturma komisyonunda bir videonun bulunduğunu, kendisinin izlemediğini ancak içeriğinde herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Konu hakkında hem Rektör Güllüoğlu hem de kendilerinin çok hassas ve duyarlı olduklarını belirten Prof.Dr.Cevheri; bir şikayet veya kanıt sunulursa ilgililer hakkında derhal işlem yapacaklarını belirtti.

Üniversite kaynakları konunun kampüs içinde büyük bir gerileme neden olduğunu, adli makamların konuya el atarak bir an önce konuyu aydınlığa kavuşturmasının beklendiğini belirtiyor.

Kaynak: GAPGündemi