Reklam
Reklam

Türkiye Kültür ve Turizm Yolu Festivali Başladı

Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Programı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hasan Şıldak'ın da katılımı ile başladı. 

Türkiye Kültür ve Turizm Yolu Festivali Başladı

Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Programı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hasan Şıldak'ın da katılımı ile başladı. 

25 Mayıs 2024 - 20:10
Reklam

Şanlıurfa'da 9 gün sürecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, daha ilk günden yoğun ilgi gördü. 
Vali Hasan Şıldak ile birlikte sabah saatlerinde şehre gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile başlayan festival açılışına yerel ve ulusal bir çok haber kanalı takip etti.

Programın açılışı öncesi basına açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, Şanlıurfa'nın her alanda gelişmiş bir turizm şehri olduğunu ve gerçekleştirilecek festivalin bu zenginliğe katkı sunacağını söyledi. 2 Haziran tarihine kadar sürecek tüm etkinliklerin ayrıntılarına yer veren Bakan Ersoy, "Bizler de böylesine zengin bir kültüre sahip olan şehrimiz Şanlıurfa'da olmaktan son derece memnunuz. Festivalimizin bu yılki ikinci durağı Şanlıurfa. İçerisinde her türlü kültürel aktivitenin yer aldığı müzik, söyleşi, konser ve sergilerin yer aldığı festivalimiz her yaştan vatandaşımıza hitap ediyor. Festivalimiz Şanlıurfa değerlerinin tanıtımına katkı sunacaktır. Herkesi bu kültürel zenginliği görmeye davet ediyoruz" dedi.

VALİ ŞILDAK'TAN DAVET

Programda Vali Şıldak ise yaptığı değerlendirmesinde "Şanlıurfa için önemli bir buluşmada bir aradayız. Sayın Bakanımızın da katılımları ile programların açılışını gerçekleştiriyoruz. 9 gün boyunca 300'e yakın etkinlik festival dahilinde yer alacak. Herkesi Şanlıurfa'ya davet ediyoruz" diye konuştu.

Program daha sonra etkinlik alanlarının ziyaret edilmesi ile devam etti. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları, Kaçık Yok Sergisi, Naci El Ali’den ‘Hanzala’, Müze Konseri, Besmele-i Şerif Sergisi, Fotoğrafçılar Maratonu Startı ve gösteri sergi alanlarını ziyaret eden Bakan Ersoy ve Vali Şıldak, ardından Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Filistin Direniş Sineması etkinliğine katıldı. 
Öğle saatlerinde Bakan Ersoy, havayolu ile kentten ayrılırken gün içerisindeki programlar çok sayıda etkinlik ile devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum