Reklam
Reklam

Tanal, 'Suruç Ölüm Yolu'nun Yapımı Da Tasarruf Tedbirlerine Takıldı!

BAKAN URALOĞLU, SURUÇ ÖLÜM YOLU İÇİN “BÜTÇE İMKANLARINA BAĞLI OLARAK İHALE YAPILACAK” DEDİ

Tanal, 'Suruç Ölüm Yolu'nun Yapımı Da Tasarruf Tedbirlerine Takıldı!

BAKAN URALOĞLU, SURUÇ ÖLÜM YOLU İÇİN “BÜTÇE İMKANLARINA BAĞLI OLARAK İHALE YAPILACAK” DEDİ

Tanal, 'Suruç Ölüm Yolu'nun Yapımı Da Tasarruf Tedbirlerine Takıldı!
20 Temmuz 2024 - 10:53
Reklam
Reklam

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın Suruç Ölüm Yolu’yla ilgili soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kamudaki tasarruf tedbirlerine atıfta bulunarak, bütçe imkanlarına bağlı olarak yapım ihalesinin yapılabileceğini belirtti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, işlek bir yol olmasına rağmen araç gidiş-gelişlerinin daracık, tek şeritten sağlandığı, kamuoyunda “Suruç Ölüm Yolu” olarak bilinen Birecik, Suruç ve Şanlıurfa arasındaki karayoluyla ilgili, bölünmüş yol projesinin ne zaman hayata geçirileceğini soru önergesi yoluyla Meclis gündemine taşımıştı.
CHP’li Tanal’ın önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kamudaki tasarruf tedbirlerine atıfta bulunarak, her yıl onlarca kazanın yaşandığını, can kayıpları ve maddi hasarların oluştuğu 36,5 kilometre uzunluğundaki Suruç Ayrım-Birecik Yolu kesimine yönelik bölünmüş yol projesinin yapım ihalesinin “bütçe imkanlarına bağlı olarak yapılabileceğini” belirtti.

BAKAN URALOĞLU, CHP’Lİ TANAL’IN ÖNERGESİNE CEVAP VERDİ


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın önergede yer alan “Suruç Ölüm Yolu” olarak adlandırılan karayolu için bölünmüş yol projesinin başlatılıp başlatılmadığı, bu yol yapım çalışmasına ara verilip verilmediği, ara verildiyse gerekçesinin ne olduğu, yolun bir an önce tamamlanmasının önünde herhangi bir engel olup olmadığı, yol yapım çalışması sırasında trafik kazalarının engellenmesi için alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığı, yaşanan ölümlü trafik kazaları nedeniyle açılan herhangi bir dava bulunup bulunmadığı şeklindeki sorularına yanıt verdi.

“KAMULAŞTIRMA UZADI” BAHANESİ!
Bakan Uraloğlu, önerge yanıtında, “Şanlıurfa-Suruç Ayrımı-Birecik Yolu 66,2 km olup; yolun 29,7 km uzunluğundaki Şanlıurfa-Suruç Ayrımı kesiminde kamulaştırma sürecinin uzaması ve diğer kurumlara ait hatların deplase edilmesi nedeniyle yapım çalışmalarına 2023 yılında başlanmıştır. Kamulaştırma sorunlarının olmadığı kesimlerde (Gıda İhtisas OSB Kavşağı) yapım çalışmaları devam etmekte olup, söz konusu yolun 2027 yılında tamamlanması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.


‘ÖLÜM YOLU’NUN İHALESİ, BÜTÇE İMKANLARI DAHİLİNDE YAPILACAKMIŞ


Uraloğlu, “Suruç Ölüm Yolu” olarak bilinen 36,5 kilometrelik Suruç Ayrım-Birecik Yolu kesimine yönelik bölünmüş yol projesinin tamamlanması için ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mimarı olduğu kamudaki tasarruf tedbirlerine atıfta bulunarak, bütçe imkanlarına işaret etti.
Bakan Uraloğlu, “Geriye kalan 36,5 km uzunluğundaki Suruç Ayrım-Birecik Yolu kesiminde ise bölünmüş yol proje çalışmaları devam etmekte olup bütçe imkânlarına bağlı olarak yapım ihalesi yapılabilecektir” bilgisini aktardı.


YAKINLARI ÖLEN VATANDAŞLAR BAKANLIĞA DAVA AÇIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, devamında ise şunları belirtti:
“Şanlıurfa-Suruç Ayrım kesiminde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğüne gelen talepler dikkate alınarak ilk etapta bölünmüş yol proje çalışmalarına başlanılmış ve 2022 yılında yatırım programına alınarak ihale edilmiştir. Şanlıurfa-Birecik yolunun tamamında hız yavaşlatıcı uyarıcı işaretlemeler ile yatay-düşey işaretlemeler mevcuttur.
Diğer yandan, Bakanlığımız tarafından alınan tüm önlemlere karşın Birecik- Şanlıurfa-Suruç yolunda yaşanan trafik kazaları nedeni ile yapılan başvurular değerlendirilmekte olup, yargı kararına göre işlem tesis edilmektedir. Söz konusu yolda meydana gelen trafik kazaları ile ilgili bir tazminat davasının yargılama süreci devam etmekte olup, bir tazminat davasında ise karar kesinleşmiştir.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum