Reklam
Reklam

Tanal, Şanlıurfalı İki Kız Kardeşin Ölümünü Meclis Gündemine Getirdi

CHP’Lİ TANAL, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN GÜVENLİ ULAŞIMI İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLADI

Tanal, Şanlıurfalı İki Kız Kardeşin Ölümünü Meclis Gündemine Getirdi

CHP’Lİ TANAL, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN GÜVENLİ ULAŞIMI İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLADI

Tanal, Şanlıurfalı İki Kız Kardeşin Ölümünü Meclis Gündemine Getirdi
25 Temmuz 2024 - 11:21
Reklam
Reklam

Şanlıurfalı kız kardeşler Elif ile Esmanur Argun, mevsimlik tarım işçisi olarak bulundukları Bursa’da traktör kazasında can verirken, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, mevsimlik tarım işçilerinin güvenli şekilde yolculuk yapmaları amacıyla Meclis’e kanun teklifi sundu.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Şanlıurfalı mevsimlik işçilerini taşıyan traktörün devrildiği kazada, Viranşehir ilçe nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Elif Argun ile 15 yaşındaki kardeşiEsmanur Argun hayatını kaybetti. Bu acı hadise, her yıl çok sayıda mevsimlik tarım işçisinin, balık istifi şeklinde bindirildikleri kamyon kasasında, traktör römorkunda, minibüste yollarda kaza sonucu can verdikleri gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi.

CHP’Lİ TANAL GÜVENLİ ULAŞIM İÇİN KANUN TEKLİFİ SUNDU
CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, mevsimlik tarım işçilerinin rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları, ulaşım imkanlarından yararlanmaları amacıyla kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu.

KANUN TEKLİFİ, KOMİSYONDA BEKLİYOR
Tanal’ın Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’na havale edilen kanun teklifinde, mevsimlik tarım işçilerinin göç alanlarına ulaşımında sosyal ve ekonomik engellerin kaldırılması ile konforlu ve güvenli ulaşıma kavuşmaları ve mevsimlik tarım işçilerinin Anayasal güvence altına alınan barınma, eğitim, sosyal güvenlik haklarının yasal düzenleme ile sağlanması amaçlanıyor.

GÜVENLİ ULAŞIM DEVLETİN GÖREVİ
CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın imzasını taşıyan Mevsimlik Tarım İşçilerinin Göç Alanlarına Ulaşımının Sağlanması ile Göç Alanlarında Barınma ve Eğitim İhtiyaçlarının Karşılanması Hakkında Kanun Teklifi’nin gerekçesinde, traktör, kamyon, kamyonet gibi açık kasa taşıtlarda, yükleri ile birlikte yolculuk yapmak zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin can güvenliğinin tehlikeye atıldığı vurgulandı. Gerekçede, hayat mücadelesi veren tarım işçilerinin güvenli ve konforlu seyahat ederekulaşımlarının sağlanmasının, anayasa tarafından devlete verilmiş bir yükümlülük olduğunun altını çizildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum