CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın Çatak incelemeleri sırasında gündeme getirdiği gemiyle ilgili paylaşımları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile aralarında tartışma konusu oldu.

Geminin kendilerine ait olmadığını ve konunun izahı için istenildiğinde her türlü bilgi ve belge paylaşımında bunululabileceğini belirterek hesabından sunduğu belge ve bilgileri dikkate almayan Milletvekili Tanal, “Başkan kim?” diyerek BŞB Basın danışmanı Ekrem Arpak’ı hedef aldı.

Milletvekili Tanal, Büyükşehir yönetimini kendi basın ekibi ve yakın sosyal medya kullanıcılarıyla; eleştirileri baskı altına almak, korkutup – sindirmeye çalışmakla suçladı.

BŞB Basın Danışmanı Ekrem Arpak ve BŞB Yönetimi ise Milletvekili Mahmut Tanal’ın özellikle son iki aydır yaptığı paylaşım ve açıklamaların, eleştirinin ötesinde bir algı ve yıpratma kampanyasına döndüğüne dikkat çekti.

Çatak’taki geminin hikayesi

2019 Yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından, Atatürk Baraj Gölü çevresindeki ilçeler arasında insan ve araç ulaşımına katkıda bulunmak üzere 2 Ro-Ro gemisi yaptırıldı. Proje kapsamında ilçe kıyılarında liman-iskeleler yapılacak, baraj gölü çevresindeki insan-araç ulaşımına katkı sunulacaktı.

Nissibi Köprüsü’nün yapımıyla projeden vazgeçildi. Yapımı tamamlanmış 2 köprü ortada kaldı ve yediemin olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bırakıldı. Bakanlık ile Belediye arasında herhangi bir devir – teslim işlemi yapılmadı.

Bozova Kaymakamlığı’na bağlı gemilerden biri ’Büyükşehir Belediyesi Nihat Çiftçi ve Zeynel Abidin Beyazgül döneminde kısa süreliğine kullanılan gemiler, aşırı yakıt tüketimi – kullanım zorluğu ve tur amacının dışında yapılmış olması gibi nedenlerden dolayı kullanışlı bulunmadı.

Çatak’ta karaya sabitlenerek zaman zaman düzenlenen toplantı – etkinliklerde mekan olarak kullanılıyor.

Gemilerden diğeri, istekte bulunan Siverek’e gönderildi. Siverek Kaymaklığı’na gönderilen ve Siverek belediyesinin kullanımına tahsis edilen gemi orada da aynı şikayetlere maruz kalıyor. Güçlü motorlara sahip geminin aşırı yakıt tüketimi Belediyeyi yeni arayışlara yöneltmiş durumda.

Milletvekili Tanal bunları bilmeli

Sahadaki gayreti, çalışkanlığı, duyarlılığı ve cesareti ile kamuoyunun takdir ettiği Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın doğru ve haklı eleştirileri takdir ediliyor.

Ancak bazı eksik bilgi paylaşımı ve eleştirinin ötesindeki üslüp ve ithamları da “Tanal şov yapıyor, provakasyon yapıyor” yorumlarına konu oluyor.

Deneyimli Hukukçuluğu ve siyasetteki tecrübesi, duyduğu - gördüğü konularla ilgili aceleci paylaşımlar yerine, konunun muhatabı kurum ve kişilerin de görüşünü almasını gerektirir. Bu saygınlığını muhafaza edeceği kadar, etkinliğine de katkı sunacaktır.





Muhabir: İbrahim Halil POLAT