Reklam
Reklam

Sorular ve cevapları ile Yöntem Koleji

Yöntem Koleji Kurucu Müdürü Mustafa Yıldırım 63olay.com Haber Müdürü Abdulkadir Şanlı'nın sorularını cevapladı. Yıldırım'ın iddialı konuştu, “Yüzde yüze varan öğrenci ve veli memnuniyeti.” dedi.

Sorular ve cevapları ile Yöntem Koleji

Yöntem Koleji Kurucu Müdürü Mustafa Yıldırım 63olay.com Haber Müdürü Abdulkadir Şanlı'nın sorularını cevapladı. Yıldırım'ın iddialı konuştu, “Yüzde yüze varan öğrenci ve veli memnuniyeti.” dedi.

Sorular ve cevapları ile Yöntem Koleji
11 Şubat 2020 - 20:23
Reklam
Reklam

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 
Ben Mustafa Yıldırım . Şanlıurfalıyım. 12 yıldır özel eğitim sektöründe görev almaktayım. 2007 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünden mezun oldum. 2009 yılında ise Harran üniversitesin de Eğitim alanında yüksek lisans yaptım. 2007 de mezun olmamdan bu yana özel kurs ve okullarda üniversite hazırlık alanında aralıksız çalışmaktayım.

2012 yılında Şanlıurfa da  lise öğrencilerine yönelik  bir e bir ve gurup dersleri ağırlıklı “pratik yöntem eğitim danışmanlık” ı kurdum, şu an Sayısal ve TM öğrencilerimizin ayrı olduğu farklı iki şube ile öğrencilerimizin üniversiteye gitmelerine katkıda bulunmaya devam ediyoruz.

 
Yöntem Okulları’ndan bahseder misiniz? Akademik eğitime odaklanan yeni bir okul olarak ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

 

Yöntem Okulları, Türkiye’nin birçok ilinde akademik başarıları ile isminden söz ettiren çok başarılı okullar. Okulumuzun idari ve eğim kadrosu son derece deneyimli eğitimcilerden oluşmakta. Böyle eğitimcilerle dolu bir kadroda olmak benim için çok önemli,  çünkü günümüzde adımınızı attığınız her yer özel okul oldu. Bizim için birinci hedef, kaliteli eğitim. Öğretmenlerimiz en az yedi-sekiz yıllık deneyimli öğretmenler. Bu kadro bundan önceki süreçte oturmuş bir kadro aslında. 8. Yılını geride bıraktığımız şanlıurfanın eğitim markası haline gelen PRATİK YÖNTEM de yıllarca eğitim alanında başarıyla çalışmış, deneyimli kişiler. Onlarla çalışmak çok keyifli.

 

Yöntem Okulları’nda şu anda hangi sınıflar var?

 

Öncelikle okulumuzun fiziki yapısından biraz bahsetmek istiyorum, okulumuz 1100m2 kapalı alan ve 900 m2 açık alana sahip 3 katlı öğrencilerimize iyi bir öğretim alanı oluşturmak için her ayrıntısı çok düşünülerek tasarlanmış okulumuzu ziyaret eden dostlarımız ve velilerimiz tarafından büyük beğeni almış Akademik eğitimi ile ön pılana çıkan butik bir Anadolu Lisesi.

Okulumuzda 12 derslik, idari ve personel odaları yanında büyük bir kapalı spor salonu, smart yemekhane, bilişim sınıfı, yabancı dil akademi atölyesi, fen laboratuvarı, müzik atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, cep sinema salonu ve öğrencilerimizin sürekli ulaşabilecekleri geniş ferah kütüphane, yaz ve kış mevsimleri için ayrı ayrı tasarlanmış kafeteryalardan oluşmaktadır.

 

İlk yılımız olmasından dolayı Okulumuza ağırlıklı olarak 9. sınıf olmak üzere 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri mevcut. Ara sınıf öğrencileri için belli kriterlere dikkat ederek kayıt aldık. velilerimiz ve öğrencilerimizin büyük ilgileri oldu, sizin aracılığınızla kayıt yapan ilgilenen ve bize inanan, referans olan tüm velilerimize teşekkür etmek istiyorum.. Yani kısaca burası anadolu lisesi olarak hizmet veriyor. Haftada 45 saat ders veriyoruz. Sabah 8:00 da derslerimiz başlayıp, 16:00’da derslerimiz bittiğinde iki saatlik zorunlu etüt zamanımız başlıyor. Saat 18:00’dan 20:00 a kadar ise hafta sonu yaptığımız denemelerin analizine bakıyoruz. O analizlerde 3 veya 4 yanlıştan sonrası bizi rahatsız ettiği için, bir gün Türkçe, bir gün Matematik, bir gün Fizik gibi YKS de önemli olan branşların ek çalışmalarını yapıyoruz. Kısacası yöntem Okulları’na gelen öğrenci, dışarıda herhangi bir özel derse ihtiyaç duymadan, etüt merkezine ihtiyaç duymadan hem okulunda okumuş, hem de etüt/dersane eğitimini almış oluyor.

 

Yani akademik ağırlıklı eğitim isteyenler, sınav başarısı hedefleyip, okul ve dershane eğitimini bir arada görmek isteyen öğrenciler buraya geliyor, öyle değil mi?

 

Evet, öğrencilere doğru bir yöntem ile akademik ağırlıklı bir eğitim vermek, onları sınava hazırlamak ve ailelerin birebir ders ve etüt türü masraflarını ortadan kaldırmak. Yöntem okullarında akademik başarı hedefliyoruz, o nedenle bu isim bize çok yakışıyor.

 

Kolejinizin diğerlerinden farkı ne?

 

Kısaca farklarımızdan bir kaçını şöyle sıralayabiliriz öncelikle kolejimizin sadece lise olması, kayıt yapacak öğrencileri sınav ile almamız, öğretmen kadromuzun dershane kökenli deneyimli olmaları, tüm öğrencilerle yeterince ilgilenebilmek için az sayıda öğrenci almamız, sınıf içi derslerle yetinmeyip tüm öğrencilerle ihtiyaçları doğrultusunda tüm branşlarda 1e1 ilgilenebilmemiz. Yüzde yüze varan öğrenci ve veli memnuniyeti.

 

Eğitime ekstra katkılarınız nelerdir?

 

Abdulkadir bey, Bizler ekip olarak rol model olduğumuzun farkındayız. Şanlıurfa da her gün tam gün eğitim modelini ilk uygulayan kurum olduk, teknolojiden faydalanarak güçlü bir öğrenci takip sistemi geliştirip uyguladık, okulumuz da da KOÇ dediğimiz kamp odaklı çalışma sistemini şu an başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Bizde seviyesi iyi olan öğrencilerden ziyade eğitim seviyesi düşük olan öğrencilere daha çok yoğunlaşılır. Hedefimiz tüm öğrencilerimizi hayal ettikleri üniversitelere yerleşebilmelerini sağlamak.

 

Demokratik eğitim sizin için nedir?

 

Demokratik eğitim denince aklıma ilk gelen eşit ve doğru yöntem ile uygulanan eğitim hakkıdır. Değerler eğitimini doğru ve zamanında uygulamaktır.

Okulumuzda aylık düzenlediğimiz “anne baba okulu” seminerleri ile velilerimize de eğitimin farklı uygulamaları üzerine sohbetler yapıyoruz. hayatın vazgeçilmezi olan, dürüstlük, saygılı olma, ahlaki değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma, inisiyatif kullanma, iş disiplini, temizlik, düzen gibi kavramlar ön plana çıkmaktadır. Okul olarak Karakter ve Değerler Eğitimi dersleri ile öğrencilere temel insani değerleri kazandırma, bu değerlere karşı duyarlılık geliştirme ve bunları davranışa dönüştürme konusunda yardımcı olmak, akademik alanda başarılarının yanında toplum içerisinde iyi bir vatandaş olabilmesi için çaba sarf etmek en temel görevimizdir.

 

Size göre eğitimimizin temel sorunu var mı varsa  nedir ?

 

Abdulkadir bey Ülkemizde eğitimdeki en büyük sorun, kısa süreli planlarla müfredat ve sistemin sürekli değişmesi, öğrencilerin deneme tahtası olarak kullanılması. Yapılan değişikliklerin belli bir bölgede pilot uygulama olmadan genele yaymaları, öğrencileri birer yarış atı gibi sınavdan sınava koşturmaları, eğitimciye verilen değer, öğretmenlik mesleğinin kimi yöneticiler tarafından itibarsızlaştırılması diyebilirim.

 

 

Şanlıurfa’da Özel okul sayısının artmasını nasıl buluyorsunuz?

 

Çok önemli buluyorum, özel okullarda eğitim adına güzel rekabetler oluyor. Şu anda Şanlıurfa’da işini vicdanı ile yapan bir çok özel okulumuz var. Urfa’nın geleceği adına olumlu buluyorum.

 

Son olarak veli ve öğrencilerimize ne söylemek istersiniz?

 

Yıllardır bir çok öğrencimize hayallerine giden yolda eşlik ettik

 %90 lara varan başarı grafiği sergiledik. Bu yolda yanımızda olan tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Abdulkadir bey Bu güzel keyifli sohbet için de size çok teşekkür ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum