Reklam
Reklam

Siverek STK temsilcileri: Katliam devam ederken, festivallerin olması vicdanlarımızı yaralamaktadır

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri halkın değerleri ile bağdaşmayan büyük maddi külfetli festivallere tepki gösterdi.

Siverek STK temsilcileri: Katliam devam ederken, festivallerin olması vicdanlarımızı yaralamaktadır

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri halkın değerleri ile bağdaşmayan büyük maddi külfetli festivallere tepki gösterdi.

Siverek STK temsilcileri: Katliam devam ederken, festivallerin olması vicdanlarımızı yaralamaktadır
30 Mayıs 2024 - 20:55
Reklam

Kültür Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen “Kültür Yolu” tanımıyla Şanlıurfa’nın birçok noktasında halkın kültürü ile bağdaşmayan müzikli eğlence konserlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

 Siverek’te faaliyet yürüten STK’lar Urfanın Nabzı mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu.

“Katliam devam ederken, festivallerin olması vicdanlarımız yaralamaktadır”

Yaptığı açıklamalarda Peygamber Sevdalıları Siverek temsilcisi Muhiddin Akay,

“Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa ve ilçelerinde Kültür Yolu Festivalin adı altında her yönüyle insanımıza Gençlerimize hiç bir faydası olmayan, ifsat ve israftan başka hiç bir işlevi olmayan bu tarz etkinliklerin organize edilmesi bizleri son derece rahatsız etmektedir. Aylardır Gazze’de ve son günlerde Refahta Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamlar hala devam ediyorken, festival adı altında eğlencelerin düzenlenmesi vicdanları yaralamaktadır. Ülkemize baktığımızda da ekonomi kötü denilerek art arda tasarruf paketleri yayınlanırken Bakanlık eliyle bu kadar masraf yapılarak yapılan bu etkinlikleri doğru bulmuyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Siverek’te halk konseri adı altında yapılacak etkinlik iptal edilmeli”

Siverek Eğitim Bir-Sen temsilcisi Fikret Arslanparçası,  

Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Aslanparçası “7 Ekimden bu yana Gazze'de devam eden vahşet son günlerde Refah'ta masumların canice saldırılara maruz kalmasıyla zirveye ulaşmışken Kültür Yolu Festivali'nin bir uzantısı olarak Siverek'te Halk Konseri adı altında yapılacak olan etkinlik vicdanları yaralamaktan başka hiçbir şeye hizmet etmeyecektir.

Gazze Dayanışma Platformu olarak etkinliğin konser kısmının iptal edilmesi ve kamuoyunda Filistin hassasiyetini artıracak Filistin temalı film gösterilmesi halinde etkinliğe destek olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

“Organizasyonu derhal durdurmasını talep ediyoruz”

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Siverek temsilcisi Mustafa Özoruç şu değerlendirmedelerde bulundu.

Özoruç, “Şanlıurfa il ve ilçelerinde bakanlık tarafından organize edilen ve Vali ve Kaymakamlıklarca desteklenen Kültür Yolu Festivali adı altında Konser ve eğlencelerin düzenlenmesi Filistin davasına sahip çıkan tüm insanlığı derinden üzmüştür. Özellikle yakın zamanda terör devlet israil’in Refah'a yapmış olduğu katliamlarla; bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden hedef gözetmeksizin çadır kentlerin bombalamaktadır.  Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde insanlık ayağa kalkmışken ve bu olay halen tazeliğini korurken, Bakanlık tarafından organize edilen konser ve eğlencelerin düzenlenmesi kabul edilemez. Bizler Siverek İDEV camiası olarak böyle hassas bir dönemde toplumumuzun bu hassasiyetlerini gözetmeden böyle bir girişimde bulunmalarını kınıyoruz. Bakanlığın yapmış olduğu bu organizasyonu derhal durdurmasını talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Konserin büyük bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz”

Siverek Önder İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) temsilcisi Muhammed Temur şu değerlendirmelerde bulundu.

 Temur, “Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde, tarihte görülmemiş bir vahşilikte kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce Gazzeli kardeşimiz şehit edilirken, hemen yanı başımızda kültür festivali adı altında yapılacak olan konserin büyük bir insanlık ayıbı olarak görüyor ve konserin iptal edilmesi için gerekli mercilerin harekete geçmesini talep ediyoruz.” Şeklinde ifade etti." diyerek sözlerine son verdi. 
Kaynak: Urfanın Nabzı

YORUMLAR

  • 0 Yorum