Bu nedenle tanı ve tedavisinin multidisipliner yaklaşımla ele alınması gerekmektedir. Disiplinler arası olarak da adlandıracağımız multidisipliner çalışmanın amacı; kanserli hastalara en uygun ve en gelişmiş tedaviyi sunabilmektir. Hastalığın tedavisi için farklı branşlardan birçok doktorun ikinci görüşü ve bilimsel fikirleri alınmaktadır. Kanser hastaları tanı-tedavi ve rehabilitasyon aşamasında takip edilecek olup, yaşlı hastalarımızın hastane dışında takipleri Evde Bakım Hizmetleri tarafından yapılacaktır.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan “Onkoloji Konseyi” hastaların gerek doğru tanıya gerekse etkili tedaviye ulaşmaları için bir araç olarak hastalarımızın hizmetine sunulmaktadır.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan başkanlığında Onkoloji Konseyinde farklı branşlardaki doktorlar belirli periyodlarla bir araya gelerek vakaları hakkında konuşur, fikirlerini beyan eder ve vakalar için bir sonraki uygun tedavi adımı konusunda karar verirler.
Gerçekleşen konsey toplantısına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Reşat Ceylan, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji, Radyasyon Onkoloji, Medikal Onkoloji, Patoloji, Girişimsel radyoloji ve jinekolog onkoloji branşlarından çok sayıda akademisyen katıldı.
Konsey toplantısı sonrası konuşan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Medikal Onkoloji Uzmanı. Dr. Ali Aytaç;
Şanlıurfa ilimizde ilk genel cerrahi konseyimizi gerçekleştirmiş olduk. Konseyimize medikal onkolojinin yanı sıra aynı zamanda cerrahi onkolojiden, jinekolog onkolojiden, patolojiden hocalarımız konseyimize dahil oldu. Çok güzel bir konsey geçirmiş olduk. Hastalarımızı birlikte değerlendirip ortak bir karar almış olduk. Bu konseyler sayesinde hem Şanlıurfa’da onkoloji hastalarının çevre illere gitmesini engellemiş olacağız. Bu şekilde ilerleyen dönemlerde daha verimli olacağını düşünmekteyim dedi.
YORUMLAR