Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP)
Hibe Başvurusu Başladı
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (WOMEN UP) Projesi uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu proje Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’dür.
Kadın İstihdamının Desteklenmesi (WOMEN UP) projesi, program kapsamında, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi yaklaşık 29,5 milyon Avro ’dur. Mali destek kapsamında yaklaşık 25 milyon Avro hibe ödemesi yapılacaktır.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında yürütülen İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı kapsamında imzalanan sözleşme ile desteklenen proje 17 Mayıs 2021 tarihinde başlamıştır. Girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, rekabete daha dayanıklı hale getirmek ve Türkiye’yi kayıtlı kadın istihdamı açısından daha iyi seviyelere çıkarmak için “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” (Women-Up) oluşturulmuştur.
Proje kapsamında bölgesel farklılıklara göre kadın işverenlerin yoğunluğu dikkate alınarak destek sağlanacak iller Ankara, İstanbul, Denizli, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa olarak belirlenmiştir. İllerin kontenjanları tabloda gösterilmiştir. 7 ilde uygulanacak olan projede kadın girişimcilere ait küçük ölçekli ve genç işletmelerde kadın istihdamının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Böylece kadın istihdamının desteklenmesiyle birlikte kadınların istihdamda kalması amaçlanmakta ve deneyim kazanan kadınların projeden sonra da çalışmaya devam etmeleri beklenmektedir. Aynı zamanda kadın girişimciliğinin desteklenmesinin yarattığı çarpan etkisi ile birlikte kadınların daha güçlü şekilde çalışmaya devam edecekleri ve yeni kadın girişimcilerin de çalışma hayatına dahil olmaları beklenmektedir.
İller
Kontenjan (Kişi)
Ankara
900
İstanbul
1.000
Denizli
400
Aydın
400
Samsun
500
Kahramanmaraş
400
Şanlıurfa
400
TOPLAM
4.000
Kadın girişimcilerin 05.03.2012 tarihinden sonra açtığı işletmelerden en fazla 9 işçi çalıştıran ve ilave olarak kadın sigortalı istihdam eden işverenler projenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Bu kapsamdaki 4.000 kadın işveren ve bu işletmelerin işe aldığı 4.000 kadın işçi projeden fayda sağlayacaktır. Proje kapsamında; kadın işverenlere ilave istihdam edeceği kadın sigortalı için 2022 yılı mali destek tutarı 3.984 TL’dir. İlk başvuru sırasına göre kesin listeler ve yedek listeler oluşturulacaktır. Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP) mali destek ön başvuruları 21.02.2022 tarihinde e-devlet üzerinden alınmaya başlamıştır. Mali destekten yararlanmak isteyen işverenler, il müdürlükleri bünyesinde yer alan Proje Yerel Ofislerinden detaylı bilgi alabilirler.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü
Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/Ankara
www.sgkkadinistihdaminindesteklenmesi.org
İrtibat kurulacak kişi : Sabri Emre TÜRKER İletişim Uzmanı
Telefon numarası : 0532 221 06 45
E-posta adresi : [email protected]
Projede Urfa'da var: Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP) Hibe Başvurusu Başladı
Sigorta Primleri Genel müdürü Savaş Alıç'ın katılımıyla, Şanlıurfa SGK il müdürlüğünün ortak düzenlediği "WOMEN-UP kayıtlı kadın istihdamının destelenmesi projesi Şanlıurfa Lansman toplantısı Şanlıurfa'da özel bir otelde yapıldı.
25 Şubat 2022 - 11:33
YORUMLAR