Reklam
Reklam

Pratik Yöntem'de Maarif Modeli Semineri

Yeni müfredatın bir parçası olan beş temel matematik alan becerisi ise şu şekilde belirlendi: Matematiksel muhakeme, matematiksel problem çözme, matematiksel temsil, veri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme ile matematiksel araç ve teknoloji kullanımı.

Pratik Yöntem'de Maarif Modeli Semineri

Yeni müfredatın bir parçası olan beş temel matematik alan becerisi ise şu şekilde belirlendi: Matematiksel muhakeme, matematiksel problem çözme, matematiksel temsil, veri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme ile matematiksel araç ve teknoloji kullanımı.

Pratik Yöntem'de Maarif Modeli Semineri
10 Eylül 2024 - 16:45
Reklam
Reklam

PRATİK YÖNTEM EĞİTİM KURUMLARI’NDA “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, yeni müfredat anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda bu yıl ilk kez uygulanacak. Bu önemli değişiklik doğrultusunda, Pratik Yöntem Eğitim Kurumları, öğretmenler ve öğrenciler için kapsamlı bir seminer düzenledi.

Seminerde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitime getirilen yenilikler, müfredattaki değişiklikler ve modelin temel bileşenleri detaylı bir şekilde ele alındı. Maarif Modeli, millî ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen; öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem-Değer-Eylem Çerçevesi ve beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olarak tanıtıldı. Modelde yer alan üç ana bileşen ise saygısorumluluk ve adalet olarak vurgulandı. Ayrıca, insanı zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören bu model, karakter gelişimini ve şahsiyet bütünlüğünü merkezine alıyor.

Yeni müfredatın bir parçası olan beş temel matematik alan becerisi ise şu şekilde belirlendi: Matematiksel muhakemematematiksel problem çözmematematiksel temsilveri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme ile matematiksel araç ve teknoloji kullanımı.

Seminerde ayrıca, okul temelli planlama kavramı da ele alındı. Bu kavram, zümre öğretmenler kurulunun ders kapsamında gerçekleştirilmesi kararlaştırılan araştırma ve gözlem, sosyal etkinlikler, proje çalışmaları ve okuma etkinlikleri gibi çalışmalara yönelik planlamaları kapsıyor.

Kurucu Mustafa Yıldırım, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde daha ileri adımlar atmamızı sağlayacak. Kurum olarak bu modeli benimseyerek öğrencilerimize en kaliteli eğitimi sunmayı hedefliyoruz,” diyerek yeni müfredatın önemini vurguladı.

Kurucu Bekir Maraş ise yaptığı açıklamada, “Bu modelle öğrencilerimizin sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Eğitimdeki bu yeniliklerle çocuklarımızı geleceğin dünyasına daha iyi hazırlayacağız,” dedi.

Kolej Müdürü Emine Kurtboğan ise, “Öğretmenlerimiz bu yeni müfredata tam anlamıyla hakim olacak. Yeni yaklaşımlarla öğrencilerimizin eğitim yolculuğunu daha verimli kılacağız,” diyerek seminerin kurum için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

VIP Şube Müdürü İbrahim Begeç, “Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojinin etkin kullanımı ile öğrencilerimize daha modern bir eğitim sunacağız. Pratik Yöntem Eğitim Kurumları olarak bu değişime hızla ayak uyduracağız,” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın tanınmış eğitim yöneticilerinden Bilal Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğrenci ve öğretmenlere yeni fırsatlar sunarak eğitimi daha güçlü hale getirecek. Biz de bu süreci en iyi şekilde destekleyeceğiz,” dedi.

Pratik Yöntem Eğitim Kurumları, bu tür seminerlerle öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeye ve öğrencilerin eğitim yolculuklarına daha güçlü bir başlangıç yapmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Haber: Bilal YILMAZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum