Reklam
Reklam

Ovanın Başakları” Şenlikleri Yıl Sonu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Okullarımızda Sosyal- Kültürel-Sanatsal ve Spor Etkinliklerin büyük bir bölümü Toplam Kalite Yönetimi kapsamında Okul Müdürlüğü ve Sosyal Etkinlik Kulüplerimiz tarafından yürütülmektedir.

Ovanın Başakları” Şenlikleri Yıl Sonu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Okullarımızda Sosyal- Kültürel-Sanatsal ve Spor Etkinliklerin büyük bir bölümü Toplam Kalite Yönetimi kapsamında Okul Müdürlüğü ve Sosyal Etkinlik Kulüplerimiz tarafından yürütülmektedir.

Ovanın Başakları” Şenlikleri Yıl Sonu Ödülleri Sahiplerini Buldu
12 Haziran 2024 - 21:43
Reklam

Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz ovanın başakları etkinlikleri kısaca bahsetmek gerekirse;

Kültürel etkinliklerin amacı; öğrencilerin ders dışı zamanlarını ilgi alanlarına göre ya da yeni ilgi alanları doğrultusunda sorgulama, araştırma, üretme, sorunlarına çözüm yolları bulma alışkanlığı kazanmalarının yanı sıra; ürettiklerini ve öğrendiklerini diğer insanlarla paylaşarak insan ve doğa sevgisi ile sosyal ilişkilerini geliştirerek değerlendirmelerine olanak sağlamak
Spor etkinliklerinin amacı; öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanlarıyla birlikte dinlenme ve spor alışkanlığı kazanmalarını sağlamak; vücut ve ruh sağlığına katkıda bulunmak, spor yeteneklerini destekleyip ortaya çıkarmak teknolojiyle ilgili yeni gelişmeleri izlemelerini isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak, sosyal ilişkilerini geliştirmektir.
Bu amaçla Eyyübiye İlçesine bağlı beş taşıma merlezi;
İkizce İlk/Ortaokulu, 
Güzelkuyu İlk/Ortaokulu, 
Ambartepe İlk/Ortaokulu, 
Uğurlu İlk/Ortaokulu, 
Maskan İlk/Ortaokulu 
Taşıma Merkezi Okullarımızın ortaklaşa düzenlediği “Ovanın Başakları” Yıl boyu etkinlikleri 1 Kasım  - 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLER KATEGORİSİNDE; 
A- Atletizm Yarışması (1 Kız ve 1 erkek öğrenci olmak üzere 2 öğrenci)
B- Bilgi Yarışması (7.sınıflar ve 4.sınıflar arası 3 asil 2 yedek olmak üzere 5’er öğrenci).
C- Futbol Turnuvası erkek öğrenciler arasında (5.6.7.ve 8.sınıflar 6+1 ve 5 yedek),
D- Satranç Turnuvası (Okullardan 2’şer öğrenci)
E- Dart Turnuvası (Okullardan 1 Kız 1 erkek öğrenci )
F- Masa Tenisi Turnuvası (Okullardan 2 ‘şer öğrenci)
G- Zekâ Oyunları; mangala, sumo, reversi/othello  (okullardan 2 şer öğrenci)
ÖĞRETMENLER KATEGORİSİNDE ;
Zeka Oyunları; mangala, sumo, reversi/othello (2 öğretmen)
Dart Turnuvası Öğretmenler Arası ( 1 Bayan – 1 Erkek Öğretmen ) 
Masa Tenisi Turnuvası Öğretmenler Arası  (2 Öğretmen)
Voleybol Turnuvası Öğretmenler Arası (6 öğretmen ve 4 yedek)
Bu yıl ilk kez öğretmenler arası voleybol turnuvası ilçe genelinde yapılarak ilçe görev yapan öğretmen arkadaşlarımıza güzel eğlenceli vakit geçirmelerine katkı sağlanmıştır. 48 takımın yarıştığı öğretmenler arası voleybol turnuvası kırsal bölgede bulunan taşımalı okullarımız iki okul birleşerek takım çıkarmışlardır. Yine aynı şekilde anaokullarımız da birkaç okul birleşerek turnuvada takım olarak katılmışlardır.
Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapılan ödül törenine İl Müdür Yardımcısı Abdülkerim Yavuz, Eğitim Müfettişler başkanı M Vedat Küçükler Şube müdürler; Faruk Yıldıztekin,  Hasan Acaboğa, Seyfullah Özdemir, Ali Karabulut ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmenler katıldı. mudur ile tüm kategorilerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum