CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir norm düzenlemesiyle okul türü ayrımı yapılmaksızın 100 ve üzeri öğrencisi olan her okula 1 rehber öğretmen ataması yapılacağının açıklanmasına rağmen ilgili düzenleme hayata geçirilmemesini, soru önergesi yoluyla TBMM gündemine taşımıştı.
CHP’li Tanal’ın soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mayıs ayında seçim öncesi kendisinden önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıkladığı “100 öğrencisi olan her okula rehber öğretmen ataması” uygulamasının gerçekleştirilmeme sebebine değinmedi.
Bakan Yusuf Tekin, Tanal’ın önergesine verdiği yanıtta, “Bakanlığın resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının, ‘Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda belirlenen normlar dikkate alınarak, ihtiyaç olan alanlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yer alan hükümler çerçevesinde atama yapılarak karşılandığını” belirtti.
2023 Mart Sözleşmeli Öğretmenlik atama döneminde rehberlik alanında normu olup Rehber öğretmeni bulunmayan 2.573 eğitim kurumu ile birlikte toplam 3.604 rehberlik öğretmeni ataması yapıldığını dile getiren Tekin, “2023 Nisan Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe Atama döneminde ise rehberlik alanında 98 öğretmenin atandığını” aktardı.
“BAKANLIĞA KULLANIM İZNİ VERİLEN…”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı Bakanlığımıza kullanım izni verilen öğretmen kadroları çerçevesinde karşılanabilmektedir. Kontenjanlar ise öncelikle öğretmen istihdamında güçlük çekilen yerler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlarda doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir. Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında yeni eğitim öğretim yılında ortaya çıkabilecek öğretmen ihtiyacına göre öğretmen alımı için hazırlık ve planlama çalışmalarına başlanmıştır.”
YORUMLAR