Üniversitenin kampüs alanlarında bulunan 1500 dönüm 1. sınıf araziden elde edilen arpa ve buğday, ekonomiye ciddi katkı sağlarken, yine elde edilen saman’ın bir kısmı ise üniversitenin Döner Sermaye İşletmesi Eğitim ve Ar-Ge çiftliğinde öğrenci eğitimi ile ilgili araştırma amaçlı kurulan hayvan çiftliğinde bulunan 50 adet büyükbaş hayvanın yem ihtiyacını karşılıyor.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Hançer ile Prof. Dr. Murat Demir, Üniversite Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu ve Döner Sermaye İşletme çalışanlarının hazır bulunduğu hasat töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer yaptığı açıklamada; Üniversitemiz tarihinde ilk defa bu kadar geniş bir alanda tahıl üretimi yaptık dedi.
Geçen yıl Üniversitenin tarımsal ve hayvansal AR&GE üretim faaliyetleri sonucunda 4,7 milyon TL bir gelir elde ettiklerini belirten Prof. Dr. Hançer, yine elde ettiğimiz gelirin büyük bir kısmını sulama gibi altyapı sistemleri ile ilgili yatırıma dönüştürerek 2022 yılında bu kadar geniş bir alanda sulu tarım yaptık dedi. Dr. Hançer, ayrıca geçen sene tüm yılda elde etiğimiz 4.7 Milyon TL gelir rekorunu, 2022 yılının daha ilk 6 ayında kırarak bu sene de yeni bir rekora imza atacağız diye konuştu.
Harran Üniversitesi Kampüslerinde Tarihi Hasat Başladı
Türkiye'de ekilebilen tarım alanı bakımından üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa, verimli arazileri sayesinde ülkemizde elde edilen arpanın yaklaşık yüzde 11'ini, buğdayın yaklaşık yüzde 10'unu karşılıyor. Harran Üniversitesi de Osmanbey ve Eyyübiye Kampüs alanında Ziraat Fakültesi Döner Sermaye İşletmesince hem AR&GE/eğitim ve hem de AR&GE ye kaynak yaratma amaçlı üretim yapıyor.
03 Haziran 2022 - 19:06
YORUMLAR