Reklam
Reklam

Fırat'ta "Su Samuru" sürprizi!

Siverek Takoran Vadisi'nde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan su samuru görüldü.

Fırat'ta "Su Samuru" sürprizi!

Siverek Takoran Vadisi'nde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan su samuru görüldü.

Fırat'ta
14 Ekim 2024 - 17:16
Reklam
Reklam

Siverek Takoran Vadisi'nde piknik yapan Fırat Gezginleri Kulübü üyeleri, Fırat Nehri kenarında nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve sucul ekosistemin önemli bir parçası niteliğindeki su samuru görüntüledi.

Daha önce de Fırat Nehri'nde su samuru gördüklerini belirten Fırat Gezginleri Kulübü üyeleri, bu gördükleri su samurunu net şekilde kayıt altına aldıklarını belirttiler.

Kayıt altına alına görüntülerde su kenarında yüzen su samuru önce su içerisinde kayalıklara tırmanıyor daha sonra ise su altına dalarak kayboluyor.

Su samurları, Lutrinae alt familyasında bulunan etçil memelilerdir. Hala var olan 13 su samuru türü ya kısmen suda yaşar, ya tamamen suda yaşar ya da deniz ekosisteminde yaşar. T

ükettikleri gıdalar ise balıklar ve omurgasızlardır. Lutrinae; diğer hayvanların yanında gelincikleri, porsukları, vizonları ve kutup porsuklarını da barındıran Mustelidae familyasının bir alt bölümüdür.

 Su samurları, ölü hayvanları ve bitkileri tüketerek su kalitesini iyileştirir. Bu, diğer sucul yaşam için daha sağlıklı bir ortam sağlar.

Kaynak: İshak Polat

YORUMLAR

  • 0 Yorum