Reklam
Reklam

Vali Şıldak: Okul ve öğretmen ihtiyacımızı azaltacağız

Vali Hasan Şıldak, bu yıl faaliyete girecek 154 okul ve yeni yapılacak öğretmen atamaları ile Urfa'daki okul ve öğretmen açığını azaltacaklarını ifade etti.

Vali Şıldak: Okul ve öğretmen ihtiyacımızı azaltacağız

Vali Hasan Şıldak, bu yıl faaliyete girecek 154 okul ve yeni yapılacak öğretmen atamaları ile Urfa'daki okul ve öğretmen açığını azaltacaklarını ifade etti.

Vali Şıldak: Okul ve öğretmen ihtiyacımızı azaltacağız
09 Eylül 2024 - 16:52
Reklam
Reklam

Vali Hasan Şıldak, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası münasebetiyle TAD Rasime Polat İlkokulu'nda düzenlenen programa katıldı.

Vali Şıldak programının ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Vali Şıldak, "Şanlıurfa'da eğitim öğretim yılı başladı. Türkiye Anneler Derneği Rasime Polat İlkokulu'nda düzenlenen törenle, miniklerle buluşarak, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte yeni eğitim öğretim yılının açılışını gerçekleştirdik.

Öncelikle 2024-2025 eğitim öğretim yılının başarılı, verimli ve örnek çalışmalara imza atılacak BİGEP projesi ile bu başarıların daha da yükseleceğini ve verimli bir yıl olmasını diliyorum.

2626 Okulumuzda, 23 bin 692 derslikte, 25 bin 128 öğretmeniz, 764 bin öğrencimiz (Açık öğretimde okuyanlar dâhil değil) ile birlikte eğitimde ilk ders zili çaldı. Yeni eğitim öğretim yılı bütün eğitimcilerimize, okul yönetimlerine öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Fgdsfsdfdsftg

"Bu yıl okul sayımız 154 adet artacak"

Urfa'daki okul ihtiyacının karşılanması noktasında yaptıkları çalışmalara değinen Vali Şıldak, "Son bir yılda Şanlıurfa'da bir ilk yaşandı. Bir yıl içerisinde 154 okulda 2.226 derslik tamamlanmış olacak. İkinci dönemin başı itibariyle devreye girecek 67 okulumuzla birlikte okul sayımız 154 okul artacaktır. Bu da ilimizdeki okul ihtiyacının en az %30'unun karşılandığı anlamına geliyor.

Bizim bundan sonra temel hedefimiz her yıl yüksek sayıda okul yaparak, açıklarımızı azaltmaktır. Velilerimizin ve öğretmenlerimizin beklentisi olan daha az sayıda öğrencinin bulunduğu sınıflarda ikili eğitime başvurmadan eğitim sürecini devam ettirmektir. Bu tempoyla gidersek inşallah 3 yıl sonra Şanlıurfa'da tekli eğitime tamamen geçilmiş olur." diye konuştu.

"Atanacak öğretmenlerle birlikte öğretmen ihtiyacımızı büyük oranda karşılanacak"

 

Vali Şıldak, "İçinde bulunduğumuz yıl ödenek şartlarının bir önceki yıla göre gerçekleşmesi daha düşük seviyede kalacağı için elimize geçecek bu yıla ilişkin ödeneği de en optimal şekilde kullanacağız. 30'a yakın okulumuzu tekrar ihale etmek suretiyle yapımlarına başlayacağız. Bu çok sevindirici bir haber. Bu sonucun alınmasında MEB'te takibi konusunda ilimizin milletvekillerinin desteği oldu. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

MEB, şartları çok iyi bildiği için bizlere destek oluyorlar. Daha çok yatırım ve öğretmen ataması gerçekleşiyor. Önümüzdeki haftalarda atanacak öğretmenlerle birlikte öğretmen ihtiyacımızı büyük oranda karşılamış olacağız. Geri kalan bölümünü de ücretli öğretmenlerle takviye edeceğiz. Hiçbir dersin boş geçmeden eğitim sürecinin devam etmesini sağlamış olacağız. Bugün itibarıyla okullar açıldı. Şu an itibarıyla bize yansıyan bir aksaklık yok. " şeklinde konuştu.

"Yeni eğitim modeli çok fayda sağlayacak"

Yeni eğitim öğretim modeli ile ilgili açıklama yapan Vali Şıldak, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bakanlığımızın ve hükümetimizin üzerinde durduğu kapsamlı bir çalışma yürüttüğü bir çalışma oldu.

Çocuklarımız hem güncel ihtiyaçlarını karşılayacağı hem de öz değerlerimizin kavranması, kişileştirilmesi, benimsenmesi ve toplumumuza yansıtılması bağlamında çok fayda sağlayacağını düşündüğümüz daha gerçekçi bir model. Bunun uygulamasını hep birlikte göreceğiz." dedi.

"Okullarımız pırıl pırıl ve eğitime hazır"

Okulların yeni eğitim öğretime hazır olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, "Okullarımız pırıl pırıl ve ilk günden eğitime hazır. Öğretmenlerimiz önlüklerini giymişler. Kitaplar masalarda ve çocuklarımıza teslim ediliyor. Taşımalı sistem başladı. Öğle yemekleri çıkıyor.

Bunlar güzel şeyler. Okulların açılması konusu büyük bir organizasyondur. Ülke genelinde bu organizasyon çok iyi yönetiliyor. Şanlıurfa öğrenci sayısı bakımında Türkiye'nin ilk 3 ili arasında yer almasına rağmen bu organizasyonun fevkalade iyi başladı ve devamı gelecektir. " diye konuştu.

"BİGEP daha da güçlendi"

BİGEP'i daha da güçlendirdiklerinin altını çizen Vali Şıldak, "Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) devam ediyor. Bu yıl revize ederek BİGEP'i daha da güçlendirdik. Eksiklikleri tamamlayarak daha iyi bir seviyeye taşıdık." diye konuştu.

"İUP kapsamındaki İŞKUR personelinin % 60'ı okullara kaydırılırdı"

TYP modelinde yapılan değişikliğe değinen Vali Şıldak, "Çalışma Bakanlığımızın yeni uygulamasıyla TYP modelinin yerine İşgücü Uyum Programı'na (İUP) geçildi. İlimize de bu kapsamda 5 bin personel tahsis edildi. Bununla ilgili süreç devam ediyor. 1 Hafta yada 10 gün içerisinde bu personeller, okullarda göreve başlayacak. Bu konuda aksama yaşanmaması için ilimizdeki TYP personelinin % 60'nı okullara kaydırdık. Buna dikkat ediyoruz. Bir problem yaşamayacağız." dedi.

Kaynak: GAPGündemi / İshak POLAT