Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da 6 mahallenin kullandığı güzergah kapatıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kızlar Mahallesine giden yolu kapattı. Grup yolu üzerinde bulunan yaklaşık 10 mahallenin yolu 6 kilometre uzatıldı.

Şanlıurfa'da 6 mahallenin kullandığı güzergah kapatıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kızlar Mahallesine giden yolu kapattı. Grup yolu üzerinde bulunan yaklaşık 10 mahallenin yolu 6 kilometre uzatıldı.

Şanlıurfa'da 6 mahallenin kullandığı güzergah kapatıldı
23 Mayıs 2024 - 18:23
Reklam

Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Kızlar Mahallesi mevkiindeki geçiş, yaklaşık 10 mahallenin güzergah olarak kullandığı bir konumda bulunuyordu. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler geçişi kapattı. En yakın noktada bulunan ve yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Kızlar Mahallesine gitmek için vatandaşlar yaklaşık 6 kilometre daha yol kat etmek zorunda kalacak.

 

Mahalle muhtarından sert tepki

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu girişimine tepki gösteren, Kızlar Mahalle Muhtarı Zeynel Abidin Yavuz, “Karayollarının eliyle bizim köyümüzün 70 yıllık kavşağı kapatılıyor. Buranın sorununu çözmek, kapatmak değil. Sorunu çözmek sadece sinyalizasyon veya kavşağı genişletmek hal edilecek olan bir sorun. Karayolları benim köyümün girişini kapatıyor. Benim 6 kilometre öteden dönmeme neden oluyor. Buradan köyüm 200 metredir ama gidip 6 kilometreden dönmem gerekiyor. Şimdi bu yol üzerinde onlarca köy var. 
Onlarca köyün kavşağıdır. Şu anda burada kamu yararına bir şey görmüyorum. Karayolları sinyal yerine veya kavşağı genişletme yerine benim en kısa olan kavşağımı kapatıyor. Biz bu kavşağı kapatmıyoruz. Köy muhtarı olarak izin vermiyorum. Artık valilik mi, kaymakamlık mı, emniyet mi, kim ne yapacaksa bu kavşağı bir kez daha eski haline getirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Mahalle sakinlerini mağdur etti

Kızlar Mahallesi’nden bir mahalle sakini de yollarının uzamasından dolayı mağduriyet yaşayacaklarını dile getirdi. Mahalle sakini Avni Asoğlu, “Burası Şanlıurfa-Diyarbakır yolunun yaklaşık 3. Kilometrede bulunan Kızlar Köyümüzün yolunun dönüş kavşağıdır. Kızlar Köyü yolu gördüğünüz gibi Diyarbakır Yolu üzerindeki polis noktasının yanından giden yoldur. Bu yola geçiş bu sabah Karayolları tarafından bordür örülerek kapatıldığını gördük. Gerekçesini sorduğumuzda burada çok fazla sayıda trafik kazası olduğu, bu yüzden bir kapatma kararı alındığı yönünde tarafımıza iletildi.

 

Burada bu kararı alanlar bir kavşak çalışması, bir yol genişletme, bir sinyalizasyon çalışması yapmak yerine vatandaşın buradan 300 mesafede bulunan Kızlar Köyüne ve üzerindeki diğer köylere ulaşım sağlamak için Şanlıurfa yönünden gelerek, buradan yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kabahaydar Köyü yolundaki kavşaktan dönmek suretiyle tekrar aynı yolu kat edip, tekrar bu yola girmeleri gerekiyor” diye konuştu.