Reklam
Reklam

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 100 günlük karnesi!

Yerel seçimlerin ardından 100 gün geçti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde nasıl bir yönetim ve beklenti hakim? İşte detaylar…

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 100 günlük karnesi!

Yerel seçimlerin ardından 100 gün geçti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde nasıl bir yönetim ve beklenti hakim? İşte detaylar…

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 100 günlük karnesi!
10 Temmuz 2024 - 10:43
Reklam
Reklam

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin üzerinden 100 gün geçti.
Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Mehmet Kasım Gülpınar, yapılan seçimde yüzde 38,9 oy alarak başkan seçildi.
Kamuoyunda oluşan büyük bir beklentiyle başkanlık koltuğuna oturan Gülpınar, ilk olarak önceki başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ün ekibini tasfiye etmekle başladı.

ÜÇ AY SONRA DAİRE BAŞKANI GÖREVDEN AYRILDI
Geçmiş dönemden kalan borç miktarının 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL olduğunu duyuran Gülpınar’ın ilk icraatı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına Ömer Yılan’ı getirmek oldu. Televizyon sunucusu olarak görev yapan Yılan geçtiğimiz günlerde bazı gerekçeler öne sürerek istifasını verdi. Yılan’ın istifası kamuoyunda ‘yeterince üzerinde düşünülmemiş’ bir atama olarak yansıdı. Yılan’ın yerine atanan Reşat Uzun’un da önceki dönem AK Parti’li Birecik Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı biliniyor. Öte yandan Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına atandığı öne sürülen Merve Oflazoğlu’nun da Harran Üniversitesi’ndeki sözleşmesi nedeniyle bu göreve başlayamadığı gelen söylentiler arasında.

 

AK PARTİ’DEN ADAY OLAN GENEL SEKRETER ATAMASI
Özel kalemin ve başka bazı daire başkanlarının Ankara’daki isimlerle değerlendirildiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği için de daha önce ismi geçen Besim Şişman’la ilgili kamuoyuna yansıyan iddialar ardından vazgeçildi. Genel Sekreterlik görevine AK Parti’den Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Mithat Can Kutluca getirildi.

 

Atamasına ilişkin sosyal medya hesabından Eski AK Parti’li Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Mehmet Özhaseki'ye, de teşekkür eden Kutluca daha sonra bu paylaşımını silmişti.

 

FAKIBABA’NIN ESKİ EKİBİNE GÖREV VERİLDİ
Daha önceleri Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde görev yapmış Habib Arslan ve Emin İzol gibi tecrübeli isimleri kadrosuna katan Gülpınar’a ‘Fakıbaba’nın ekibiyle çalışmak zorunda kaldı’ göndermesi yapıldı. Seçimin hemen ardından sudan koku geldiği iddiaları ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne getirilen Emin İzol için zor ve önemli bir sınav olmuştu.

 

KENT KUDUZ VAKASIYLA GÜNDEM OLDU
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da başıboş bir sokak köpeğinin bir vatandaşı ısırması ve köpekte kuduz vakasının görülmesi, kenti bir anda ülkede gündem yaptı. Başka kuduz vakalarının da görüldüğü Şanlıurfa’da sosyal medyada kent için çok çirkin ve kötü bir imaj sergilenirken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreci iyi yönetemediği söylentilerine neden oldu.

 

40 TL’LİK YEMEK OLUMLU KARŞILANDI
BELTUR A.Ş. tarafından verilen 40 TL’lik yemek vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, Halk Ekmeğin, 3 TL’den 5 TL’ye, ulaşımın ise 10 TL’den 14 TL’ye çıkarılması, su faturalarının yüksek gelmesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin hanesine olumsuz yansıyanlar arasında yer aldı.

 

SOSYAL MEDYA HESABINI TAMAMEN KAPATTI
Eski Başkan Beyazgül’ün sosyal medyada bazı isimleri engellemesi tartışma konusu olurken, Gülpınar’ın seçim dönemi boyunca kullandığı sosyal medya hesabını kapatması hanesine eksi olarak yansıdı. Urfa Pusula