Reklam
Reklam

Milletvekili  Tanal, Kahredici Hadiseyi 19 Mayıs Mesajında Aktardı

SİLOPİ’DE PARMAĞI KOPAN 2 YAŞINDAKİ ROZA, 4 HASTANE, 2 İL DOLAŞTI!

Milletvekili  Tanal, Kahredici Hadiseyi 19 Mayıs Mesajında Aktardı

SİLOPİ’DE PARMAĞI KOPAN 2 YAŞINDAKİ ROZA, 4 HASTANE, 2 İL DOLAŞTI!

Milletvekili  Tanal, Kahredici Hadiseyi 19 Mayıs Mesajında Aktardı
19 Mayıs 2024 - 09:37
Reklam

Silopi’de parmağı bisiklet zincirine takılarak kopan Roza İ. isimli 2 yaşındaki çocuk, müdahale için 4 hastane dolaştı! Şırnak merkez ve ilçelerindeki 3 hastaneden sonuç alınmayınca küçük kız, Diyarbakır’a götürüldü. Hadiseyi kamuoyuna duyuran CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Hani sağlıkta çağ atlamıştık?” diye sordu.

19 MayısAtatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla durumu anlatan Tanal, Atatürk’ün çocuklara ve gençlere büyük değer verdiğini, mirasyedi konumundaki AKP iktidarının ise sosyal devlet ilkesini rafa kaldırdığını belirtti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Tanal, Bandırma Vapuru ile Samsun’a varan, Samsun’dan da diğer Anadolu kentlerine geçerek, üzerine ölü toprağı serpilmiş Türk Milletini ayağa kaldıran, uzun mücadeleler sonucu Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Büyük Önder Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, tüm şehit ve gazileri şükranla ve saygıyla andığını dile getirdi.
19 Mayıs sürecinin, vatan topraklarına göz dikenlerin, zilleti kabullenerek düşmana teslim olanların sonunun geldiği tarih olduğunu vurgulayan Tanal, “19 Mayıs’ın anlam ve önemi herkes tarafından bilinmelidir” dedi.
CHP’li vekil Mahmut Tanal, Atatürk’ün, geleceğimizin teminatı olan genç nesillere olan güvenini “Bütün ümidim gençliktedir” sözüyle dile getirdiğini, gençlere büyük değer verdiğini vurguladı.
Atatürk’ün mirasına sırt çeviren AKP iktidarının ise çocuklara ve gençlere sahip çıkmadığını belirten Tanal, 22 yıllık AKP döneminde sosyal devlet ilkesinin rafa kaldırıldığını kaydetti.
Yaşanan uzun ve yıkıcı savaş dönemine rağmen Cumhuriyet’in ilk yıllarında, “Kimsesizlerin kimsesi” düsturuyla Anadolu’da büyük kalkınma hamlelerine imza atıldığını belirten Tanal, “AKP iktidarında ise ülkemiz her alanda geriye götürülmüştür” ifadelerini kullandı.
SİLOPİ’DE PARMAĞI KOPAN 2 YAŞINDAKİ ROZA İL İL DOLAŞTI!
2024 Türkiye’sinde sağlık sisteminin ne halde olduğuna dair kahredici bir hadisenin meydana geldiğini aktaran Tanal,şunları anlattı: “Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşanan bir olay, son derece düşündürücüdür. Şöyle ki: 16 Mayıs Perşembe günü saat 19:30 sıralarında Şehit Harun Boy Mahallesi’ndeki evlerinde abisiyle bisikletle oynayan Roza İ. isimli 2 yaşındaki yavrumuzun parmağı, bisikletin zincirine takılıp kopuyor. Aile büyükleri, hemen minik Roza’yı buz içine konulan kopan uzuvla birlikte kendi araçlarıyla Silopi Devlet Hastanesi’ne götürüyor. Buradaki doktor, “Bizde plastik cerrah yok” diyerek aileyi Cizre Devlet Hastanesi’ne yönlendiriyor. Ambulans verilmeyen aile büyükleri, yine kendi imkanlarıyla Cizre’nin yolunu tutuyor. Cizre Devlet Hastanesi’ndeki görevliler de “Plastik cerrah uzmanı doktorumuz yok. Şırnak’a gidin” diyerek küçük Roza’nın kopan parmağına müdahale edemiyor. Cizre Devlet Hastanesi’nde de ambulans talepleri, “geç gelir” denilerek karşılanmayan aile, zamanla yarışarak yine kendi imkanlarıyla kopan parmağı alarak Şırnak’ın yolunu tutuyor.
Şırnak Devlet Hastanesi acil bölümünden Roza’nın girişi yapılıyor. Küçük kızın şikayetinin iletildiği acildeki doktor, plastik cerrahi doktorunun hastanede olmadığını ve telefonuna ulaşamadığını aileye söylüyor. Geldikleri 3’üncü hastaneden de sonuç alamayan aile büyükleri, büyük bir panikle yine kendi imkanlarıyla bu sefer Diyarbakır’ın yolunu tutuyor. Gece yarısı geldikleri Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde doktorlar, Roza’nın parmağına müdahale ederek kopan uzvu dikiyor. Kopan parmağa müdahale için Şırnak’ta 3 hastaneyi geride bırakıp Diyarbakır’a mı gelinmesi gerekiyordu? Acil durumlarda bir saniyenin bile kıymeti var. Hani sağlıkta çağ atlamıştık? Atatürk döneminden miras kalan tüm fabrikaları, tesisleri, işletmeleri satan AKP iktidarının algıdan başka yaptığı bir şey yok! Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkılmıyor. Vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine erişemiyor. Şırnak Silopi’de küçük Roza’nın başına gelen bu ibretlik hadise, ülkenin ne halde olduğunun göstergesidir. Bu arada ailenin şikayetçi olduğu bilgisini de aktaralım.”