Vali Şıldak Halfeti'de Muhtarlarla Buluştu

18 Eylül 2024 - 22:52

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak periyodik olarak gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısına devam ediyor. Karagül diyarı olarak bilenen Halfeti ilçesinde muhtarlarla toplantı düzenleyen Vali Şıldak, ilçeye yeni atanan kaymakam ve muhtarlarla el ele vererek birlikte hizmet edeceklerini söyledi.


Halfeti İlçe Gençlik Merkezi toplantı salonunda muhtarlara hitap eden Vali Hasan Şıldak, “Öncelikle ilçemizde yeni göreve başlayan kaymakamımıza görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılar diliyorum. Halfeti gibi özellikli ve güzel bir ilçede görev yapacak, hep birlikte çalışacaksınız. Bu görevin kendisine, ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Vali Şıldak, “Biz de bugün İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımızla beraber, hem kaymakamımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak hem de sizlerin de yeni seçilmiş olmanız dolayısıyla ilk muhtarlar toplantımızı gerçekleştirmek istedik. Muhtarlarımıza değer veriyoruz, her şeyden önce demokrasinin tecellisi olarak seçimle iş başına gelinen ama sadece seçilmiş olarak değil, Halkın temsilcisi olmanın ötesinde aynı zamanda devlet memurusunuz. Bir tarafınız vatandaşa, bir tarafınız bize bağlı, dolayısıyla bu çift yönlü görevi en iyi şekilde icra etmeyi, hayırlı işlere imza atmayı hepinize Allah nasip etsin.” şeklinde konuştu.


“Muhtarlarımızı Önemsiyoruz”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ötürü muhtarları önemsediklerini belirten Vali Şıldak, “Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan muhtarlık müessesini, muhtarlığın kıymetini tekrar ülkemizde yücelten, büyüten ve sizlere gerektiği gibi değer veren, önemseyen bir tavır içinde olduğu için bizler de sizleri önemsiyoruz. Biz tabi burada hem devletin hem Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bütün bakanlarımızın da temsilcisi olarak yukarıdan aldığımız talimatları en iyi şekilde icra etmek, uygulamak ve bize verilen görevleri de layıkıyla sizlere sunmak, halkımızla bütünleşmek arzusundayız. Muhtarlarımız o nedenle bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Bu size hem bir güç kazandıracaktır hem de sorumluluk yükleyecektir. Bütün yetkilerin bir karşılığı vardır. Size görev verilir, görevle birlikte yetki gelir ama bunun karşılığı da sorumluluk olarak size yansır. Dolayısıyla yetki ve sorumluluk baş başa gider ve paraleldir. Sizlerden devletimizin, vatandaşlarımızın beklentileri var. Omuzlara yük binen, toplumun önderi vasfını da taşımanız suretiyle sizlerden beklentilerin bir hayli yoğun olduğu bir görev, icabında insanların önüne düşüp onlara yön verecek bir fedakârlık göstermeniz gerekiyor.” diye belirtti.

 

“Halfeti Özellikle Turizm Alanında İlimizin Nadide Köşesidir”

Saklı cennet olarak adlandırılan Halfeti’nin turizm alanında Şanlıurfa’nın nadide bir köşesi olduğunu anımsatan Vali Hasan Şıldak, “Halfeti özellikle turizm alanında ilimizin nadide bir köşesidir. Şanlıurfa gerçekten çok az ilin sahip olduğu değerlere sahip. Turistlik değerleri, kültür eserleri, inanç turizminin merkezi deniliyor. Hz. İbrahim (A.S.)’ın hikayesinin geçtiği, ateşe atılma olayının gerçekleştiği Halil-ür Rahman gölü ve Balıklıgöl platosunun ev sahibi, Eyyüp peygamber ve İbrahim peygamber makamı ile Urfa zaten Peygamberler Şehri. Harran’daki yine dini eserlerimiz, pek çok noktadaki bu değerlerimize ilave olarak son yıllarda ortaya çıkan kazılarla dünya tarihini değiştiren bulgularla Urfa gündeme geldi. Göbeklitepe, Karahantepe ve pek çok nokta bildiğiniz gibi bunların hepsinin yer altı zenginliğinin yerin üstüne çıkarılmasıyla alakalı ama Halfeti’ye dönüp baktığımızda burada başka bir hazine var. Tabiat hazinesi var, doğal güzellikler, eski Halfeti’nin o orijinal kalıntıları, iklimi, Karagül’üne baktığımız zaman, Halfeti’ye yönünüzü döndüğünüzde içiniz bir başka açılıyor ve ferahlıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.


“El Ele Verip Başaracağız”

Muhtar ve vatandaşlarla birlikte el ele vererek birçok şeyi başaracaklarının altını çizen Vali Şıldak, “Biz el ele verip vatandaşımızla, devletimizle ve bütün kurumlarımızla başaracağız. Daha iyi bir Halfeti, daha müreffeh, daha gelişmiş, daha çok insanın geldiği, insanların turizmden para kazandığı, bazı güzelliklere insanların da güzellik kattığı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Birlik ve beraberlik ortaya koymak lazım ama bunun öncesinde de huzuru, asayişi sağlamak lazım. Kendimizden emin, komşumuzdan emin, olayların azaldığı, kötü ve nahoş olayların gerçekleşmediği daha güzel bir Halfeti amaçlıyoruz. Burada da muhtarlarımıza çok iş düşüyor, sizler muhtar olarak olayların bastırılmasında, önlenmesinde, huzursuzlukların giderilmesinde öncü rol oynayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Vali Hasan Şıldak ayrıca ayda 2 kere Salı günleri muhtarların randevusuz bir şekilde gelip kendileriyle görüşebileceklerini hatırlattı. Toplantı soru cevap şeklinde sona ererken, Vali Şıldak muhtarlarla hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmedi.


Öte yandan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Toplantının ardından Vali Şıldak, ilçeye yeni atanan Kaymakam Hakan Başoğlu’nu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.