Urfa'daki muhtara destek yağarken Belediye Başkanı Kuş'un sessizliği dikkat çekti!

13 Haziran 2024 - 10:04

Sözde hayvan severlerin saldırısına uğrayan Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahalle Muhtarı Halil Kaya'ya birçok kesimden destek gelirken İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un sessizliği dikkat çekti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi’nde bir vatandaş başıboş sokak köpekleri tarafından ısırılmış ve köpekte kuduz vakası tespit edilmişti.

Söz konusu olayın ardından sözde hayvanseverler köpeklerin toplatıldığı Mahalle Muhtarı Halil Kaya’ya hem sosyal medyada da kendisine hem de ofisine saldırıda bulundu.

Ofisine saldıranlar hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Muhtar Kaya’ya Türkiye’nin farklı noktalarından destek mesajları geldi.

Muhtarın görevini yerine getirdiğini belirten birçok vatandaş Kaya’ya destek verirken, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un sessizliği dikkat çekti.

 

MUHTARA NE KADAR SAHİP ÇIKIP DESTEK OLDU?
Mehmet Kuş’un sessizliğini sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Seçil Selen Balık, “Şanlıurfa’da yaşanan provokasyonda tüm Türkiye ayağa kalktı.  Gerçekleri ortaya çıkarmak için ger türlü lince göğüs gerdik. Özellikle direkt olarak tehditlerle hedef alınan mahalle muhtarı @halilkaya063 geri adım atmadan haklılığının arkasında durdu.

Peki bir devlet çalışanı bu denli suçlanırken, kamu malına alenen zarar verilirken, önü arkası kesilmiş videolar sosyal medyada yayılırken @EyyubiyeBel başkanı @mehmetkusnet nerede durdu?

Kendisi gibi görevini yapmaya çalışan muhtara ne kadar sahip çıkıp destek oldu? Herhangi bir resmî açıklamasını da göremedik.

Buradan kendisine sormak istiyorum, @mehmetkusnet bey, muhtarınıza sahip çıktınız mı? İlçe belediye başkanı olarak bu süreçte hangi görevi üstlendiniz?” ifadelerini kullandı.

 

urfapusula.com