Tarlaya giden Urfalı 12 bin öğrenci sınıfta kaldı!

29 Haziran 2024 - 10:55

Urfa'da aileleriyle birlikte mevsimlik tarım işçisi olarak il dışına çıkan ve devamsız olduğu için sınıfta kalan kayıtlı 4.500 öğrenci var. Bu sayının iki katı öğrenci de okul müdürleri tarafından devamsızlıkları girilmemiş.

Mart ayı Nisan ayından itibaren bazı okullarda öğrenci kalmıyor. Bu okulların müdürleri sosyolojik olarak olayı tecrübe ettikleri için bu öğrencilerin yoklamalarını almıyor. Durum kendiliğinden çözülüyor. Ama bakanlığın sıkı baskısı sonucu bu yıl okullar da gelmeyen öğrencilerini yok yazıyor.

Urfa'da mevsimlik tarım işçisi olan ve devamsız olduğu için sınıfta kalan 4.500 öğrenci var. Bu sayının iki katı olan öğrenci de okul müdürleri tarafından devamsızlıkları girilmemiş. Yani Mart ayından beri 12.000 bin Urfalı öğrenci mevsimlik tarım işçisi Adana, Kayseri, Ordu, Giresun ve diğer illerde tarlalarda çalışıyor.

Konuyla ilgili görüş belirten deneyimli Urfalı eğitimci: "Millî Eğitim Bakanlığı Urfa'yı sosyolojik olarak dikkate almıyor. Öğrencilerimizin üçte biri mevsimlik tarım işçileri... Nisan ayından beri yoklar. Bakan bey şayet öğrencileri bırakmaya kararlıysa sınıfları nerede bulacağız?" dedi.

Konuyla ilgili çözüm arayan öğrenci ve veliler, okul idareleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruyor. Konuyla ilgili sorunun AK Parti il başkanlığı ve Şanlıurfa milletvekilleri Bekir Bozdağ, M.Ali Cevheri ve Abdurrahim Dusak'a da iletildiği ve bir çözüm yolunun beklendiği belirtildi.

KAYNAK: GAPGündemi / İbrahim Halil POLAT