Siverek'te Girişimci Kadınlara Gıda ve Tarım Teknik Eğitimleri Verildi

29 Haziran 2024 - 10:45

Siverek Belediyesi ilçedeki girişimci kadınların desteklenmesi ve istihdam oranının arttırılması amacıyla çeşitli eğitimler düzenliyor.

Plan Proje Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kadın kooperatifi işbirliği ile Avrupa Birliği, ICMPD ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği ‘Gıda ve Tarım Girişimciliği Eğitimi’ düzenlendi.

Dicle-Bağlar Kadın Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimin ilk günü çevrimiçi olarak başladı. Alanında uzmanlar tarafından girişimci kadınlara yönelik eğitimlerin son iki gününde eğitimler yüz yüze yapıldı.

Onlarca kadının katıldığı eğitimlerin son gününde ise saha incelemeleri kapsamında Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi.

Ziyaretlerde alanda kurulan seralar ve çalışmalar konusunda eğitimlere katılan kadınlara bilgi verildi.

Proje uzmanı Beyza Cambaz, Siverek Belediyesi iş birliğiyle gıda, tarım ve teknik girişimciliği konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Verilen eğitimler konusunda bilgi veren Cambaz, “Eğitimimizin ilk gününü çevrimiçi eğitimle geçirdik yani teorik bir eğitim üzerinde çalıştık. Takip eden 2 gün boyunca da hep beraber iş planı hazırladık. İş fikirlerini nasıl hayata geçireceklerini, hibe alırken iş planının nasıl hazırlanacağını hep beraber deneyimledik. Bugün de saha ziyareti gerçekleştirerek bu iş fikirlerini hayata geçirmiş girişimcilerin öykülerini dinleyerek onların sahadaki faaliyetlerini dinledik.” dedi.

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi koordinatörü Ayşegül Tanbay da yürütülen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

“Eğitimlerin ardından seralarımızı ziyaret ettik. Eğitim sürecinin ardından seralarımızda yaptığımız faaliyetleri anlattık. Ekimin nasıl yapıldığı, fidelerin hangi şartlarda alındığı ve desteği nereden aldığımızı dile getirdik.”