Şanlıurfa Valiliği: Trafik Terörüne Geçit Yok!

06 Nisan 2025 - 16:56

Şanlıurfa Valiliği, kısa süre önce yerel ve ulusal basında yer bulan 'Karaköprü-Diyarbakır yolunda makas atan ve kıvılcım çıkaran araç' konulu paylaşımlar üzerine açıklama yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili derhal çalışma başlattı. Yapılan titiz araştırma ve takip sonucu, söz konusu araç ve sürücüsü tespit edildi.

Sürücüye trafik mevzuatı gereği 10.269 TL idari para cezası uygulanırken, araç trafikten men edildi. Ayrıca, şahıs hakkında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan adli işlem başlatıldı.

Trafik güvenliğini hiçe sayarak toplumsal huzuru ve vatandaşların can güvenliğini tehdit eden, aşırı hız yapan, şerit ihlali gerçekleştiren, egzoz sistemini değiştirerek çevreye rahatsızlık veren ve yüksek sesle müzik yayını yaparak kamu düzenini bozan kişi ve araçlara yönelik işlemler kararlılıkla sürdürülecek.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa'nın huzurunun Türkiye'nin huzuru olduğunu vurgulayarak, trafik güvenliğini tehlikeye atan kişi ya da gruplara müsamaha gösterilmeyeceğini ve gerekli tüm idari ve adli süreçlerin titizlikle işletileceğini belirtti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

#ŞanlıurfanınHuzuru
#TürkiyeninHuzuru