Şanlıurfa Turizmi Başkan Beyazgül'ün Vizyoner Projeleriyle Şahlanıyor
Tüm dünyayı sarsan pandemi ile mücadele sürecinde başarılı bir sınav veren ve halen bu tedbirlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün vizyoner projeleriyle kentin turizm gelirlerini artırmak için düğmeye bastı.
İnsanlık tarihinin yeniden yazdığı Göbeklitepe’si, Nemrut tarafından ateşe atılan İbrahim Peygamber’in düştüğü yere serin ve selamet olup gül bahçesine dönüşen Balıklıgöl’ü, sabır timsali Eyyüb Peygamber’in “Sabır Makamı”, Açık Hava Müzesini andıran Harran’ı, sedece topraklarında yetişen siyah gülün memleketi Halfeti’si, baharın ve bereketin sembolü olan kelaynaklara ev sahipliğii yapan Birecek’i ve hepsinden önemlisi “Peygamberler Şehri” unvanı ile “Görülesi ve yaşanılası bir kent” olan Şanlıurfa’nın turizmi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün çizdiği rota ile şahlanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Göbeklitepe Yılı ilan etmesinin ardından gerek paydaş kuruluşlarla gerek sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek fikir ve önerileri tek çatı altında buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, ortak akılla Şanlıurfa'yı turizm şehri yapmakta kararlı.
BAŞKANIN DAVETİ
Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, dünya insanlığını Şanlıurfa’ya davet ederken, “Kadim şehrimiz, 12 bin yıllık dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’nin keşfi bilinen tüm ezberleri bozmuş ve tarihin yeniden yazılmasına vesile olmuştur. Yüzyılımızın en önemli arkeolojik keşfi olarak bilinen Göbeklitepe, 12 bin yıllık bir uygarlığın varlığını tüm kanıtları ile sunuyor bize” dedi.
ŞANLIURFA’YA YOLUNUZ MUTLAKA DÜŞMELİ
Şanlıurfa’nın ateş ile suyun, acı ile tatlının, sevgi ve kardeşliğin dahası farklılıkların ahengini yansıtan müstesna bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’mız Hz. İbrahim’den kendisine miras kalan misafirperverlikle, dört mevsim huzur ve güveni içinde misafirlerine ev sahipliği yapabilen bir tarih ve turizm şehridir. Bütün bu güzelliklerin sadece görülmesi değil yaşanması, havasının solunması gereken, medeniyetlerin beşiği Şanlıurfa’ya yolunuz mutlaka düşmelidir” mesajı verdi.
TURİZM İÇİN MEGA PROJELER
Tarihi değerlerinin yanı sıra isotu, fıstığı ve zengin mutfak kültürü ile de cazibe merkezi olan Şanlıurfa’da Halil-ürRahman ve Eyyüp Peygamber makamını birbirine bağlayan “Kültür ve
Turizm Yolu”, ‘Edessa’dan Fırat’a Turizm Yolu” ve “Siverek Takoran Vadisi”, “tarihi gün yüzüne çıkartmak” için kamulaştırma çalışmaları, Kızılkoyun Mağaralarının ışıklandırılması, Kale eteğinin gün yüzüne çıkarılması gibi birçok projeyle yeni bir turizm destinasyonu başlatan Başkan Beyazgül, saklı cennetleri bir bir kent ekonomisine kazandırıyor.
Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları ile Şanlıurfa turizminde hedef yükselten Büyükşehir Belediyesi, şehre gelen turistlerin her anlamda hizmet görebilmesi için “Turizm Karşılama ve Enformasyon Bürosu”nu da kuruyor.
KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNDEN TAVİZ YOK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir yandan Şanlıurfa’nın turizm gelirlerini arttırmaya çalışırken, diğer yandan Koronavirüs salgınının ülkemizde ilk görüldüğü andan itibaren “Panik yok tedbir var” sloganı ile başlattığı çalışmaları da aralıksız sürdürüyor.
PANDEMİ KARNESİ
Türkiye’de korona virüsün ilk görüldüğü mart ayı başından itibaren Şanlıurfa'da örnek bir çalışma performansı sergileyen Büyükşehir Belediyesi “Pandemi Karnesi”ni de açıkladı. 'Covid 19' salgınıyla mücadele kapsamında 11 Mart'tan bu yana adeta seferberlik ilan eden Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde “Vefa Sosyal Destek Grubu” çatısı altında örnek bir çalışma sergiledi.
Alo 153, Beyaz Masa ve Whatsapp hattı ve sosyal medyada vatandaşların çağrılarına yanıt veren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da örnek alınacak bir çalışma performansı sergiledi.
Salgın sürecinin Şanlıurfa'da en az hasarla atlatılması için vatandaşlara sürekli “evde kal” çağrısında bulunan Büyükşehir Belediyesi, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için yardım ve destek hizmetlerini de geniş bir yelpazede sürdürdü.
Korona Virüsten etkilenen ve maddi imkânları kısıtlı vatandaşlarımıza hijyen malzemeleri ve gıda desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü 9 bin vatandaşı Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde tek tek arayarak herhangi bir istekleri olup olmadığını sordu. Yaşlılardan gelen istekler anında ilgili birimlere iletilerek aynı gün çözüme kavuşturdu.
Öte yandan sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsata çeviren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Dairesi ekipleri hem kent genelinde hem de kırsal yollarda yol ağını güçlendiren çalışmalara imza attı.
MİLYONLARCA MASKE DAĞITILDI
Dezenfekte çalışmalarına öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan 10 Kadın Destek Merkezinde, 219 kişilik Personel ile 7 gün 24 saat esaslı bir şekilde maske de üretiyor. Uluslararası Sağlık Hizmetleri tarafından onaylı malzemeler ile üretilen ve anti bakteriyel özelliği olan milyonlarca maske halka ücretsiz dağıtılıyor.