Şanlıurfa'nın Eğitim Sorunlarına Yönelik Çalıştay Yapıldı

14 Eylül 2024 - 21:29

Dört Eğitim Sendikasının; Özgür Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Sen, Tec Sen katıldığı çalıştayda Şanlıurfa'da Eğitim sorunları masaya yatırıldı.

Çalıştayda Şanlıurfa’nın 3 farklı ilçesinde , farklı eğitim kademelerinde görev yapan Öğretmen, idareci, memur ve yardımcı hizmetler personellerinden oluşan çalışma grupları oluşturuldu. Bu gruplarda eğitim çalışanlarının yaşadıkları sorunların analizi yapılıp, çözüm önerileri geliştirildi. Bu çalışma gruplarında; ilimizin eğitim sorunları, öğretmen –öğrenci-veli, derslik ,öğretmen açığı, güvenlik, temizlik gibi ana başlıklar üzerinde sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri üretildi. Bu çalışmanın raporu ve ortaya çıkan sonuçlar önümüzdeki günlerde , tüm kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşılacaktır.

Biz dört eğitim sendikası olarak bu çalıştay sonucunda ortaya çıkan çözüm önerilerinin , eğitimin tüm paydaşları tarafından dikkate alındığı taktirde , eğitim ile ilgili yapılacak planlamalarda yol gösterici olup, Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarının giderilmesi konusunda yardımcı olacağına inanmaktayız.