Şanlıurfa'da Nefroloji Doktoru Yok

27 Ağustos 2019 - 17:10

"Nefroloji hastaları başka illere, bu acıyı korkmadan kim getirir dile..." başlığıyla sosyal medya hesabından serzenişte bulunan, Diyanet-Sen Şanlıurfa kurucusu ve eski başkan Şıhmüslüm Azizoğlu, Urfa Milletvekillerine seslendi.

Şıhmüslüm Azizoğlu Sosyal medya hesabından:

"2 Milyonu aşkın bir nüfusa sahip olan Urfa gibi bir Şehirde Nefroloji Doktoru yok. Bu korkunç bir eksikliktir. Nefroloji Doktorunun olmayışı yüzünden yaklaşık 25 günden beri yaşlı ve çökmüş olan annemi Önce Harran üniversitesi, Tıp Fakültesine, sonra Haliliye Hastanesine, daha sonra Akif İnan Hastanesi, sonra Balıklıgöl Devlet hastanesi, sonra yani bugün tekrar Harran üniversitesi Tıp Fakültesine götürdüm. Hatır ve gönül ricası ile dahiliye servisine yatırdım. Şu anda ağır bir hasta olarak dahiliye servisinde.

Demem O ki, 5 Büyük ve tam teşekküllü hastanelerde bir Nefrolog yok. Ben Başhekimlikte bunu dile getirirken, Doktorun biri bana birazda haklı olarak; "Beyefendi Urfa'nın kaç Milletvekili var, sorunu onlara iletin,diye çıkıştı."
Evet ben de buradan Milletvekillerimize sesleniyorum.

Ey Urfa'nın vekilleri! Urfa'ya acilen bir iki tane Nefrolog doktor lazım. Bunu mutlaka sağlamaya çalışın. Urfa için büyük bir eksiklik. Bildiğim ve gördüğüm kadarı ile Urfa'da şu anda yüzlerce Nefroloji hastası var." diye yazdı.

Mehmet Emin KUŞ urfaradikal.com