Milletvekili Ayan, açık bırakılan elektrik panolarını meclise taşıdı

23 Temmuz 2024 - 14:32

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, açık bırakılan elektrik panolarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sundu.

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, kentin sorunlarını meclis gündemine taşımayı devam ediyor.
Urfa Vekili Ayan, Şanlıurfa’nın birçok ilçesinde açık olarak bırakılan elektrik panoları yaşam tehlikesi saçtığını bildirerek konuyu TBMM’ye taşıdı.
“HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATMAKTADIR
Daha öncesinde açık bırakılan elektrik panolarıyla ilgili önerge sunduğunu ancak durumun düzeltilmediğini dile getiren Vekil Ayan, “Çok eski olan elektrik panoları ya bir süre sonra kendiliğinden kırılmakta ya da yüksekte olması gerekirken kaldırımların direkt üstünde olduğu için dış faktörlerle zarar görüp kırılmaktadır. Fakat bu panoları yenilemekle sorumlu olan DEDAŞ panoları yenilememekte, kırılan panolara dair yapılan şikayetleri göz ardı ederek halk sağlığını tehlikeye atmaktadır.
“TAMİR EDİLMEMEKTEDİR”
Daha önce Bakanlığınıza ilettiğimiz önergelerde bu durumu dile getirmiş, acil olarak elektrik panolarının yenilenmesi talebini iletmiştik. Fakat durum düzelmediği gibi özellikle Viranşehir ve Suruç ilçesinde artarak devam eden bir sorun söz konusudur. Elektrik panolarının hemen yol üstünde olması, başta çocukların erişimine kolay olduğu için tehlike saçmakta, kırık panolar yurttaşların ısrarlı şikayetlerine rağmen tamir edilmemektedir” dedi.
İşte vekil Ayan’ın sunduğu soru önergesindeki 3 soru:
1- Şanlıurfa’da direkt yolun üstünde bulunan, kırık olduğu halde tamir edilmeyen ve yüksek yerlere yapılmayan elektrik panoları Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
2- DEDAŞ’ın görev ve sorumluluğunu yerine getirmemesine dair başlatılmış bir soruşturma mevcut mudur?
3- DEDAŞ’ın elektrik panolarını bir an önce onarması, yol kenarlarında bulunan elektrik panolarının güvenli bir yere yapılması konusunda adım atılacak mıdır?