Karaköprü'de Yollar Üstyapı Çalışmalarıyla Yenileniyor

19 Eylül 2024 - 18:51

Karaköprü Belediyesi, ilçede altyapı çalışmaları sonucu deforme olan yollarda üstyapı çalışmalarıyla yenileme faaliyetleri gerçekleştiriyor

Karaköprü’de birçok noktada devam eden altyapı çalışmalarının ardından bozulan yollarda vatandaşların sorun yaşamaması için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yoğun bir mesaiyle üstyapı çalışmalarını sürdürüyor.

 

Çankaya Mahallesinde altyapı çalışmaları tamamlanan sokakta yapılan parke döşeme ve kaldırım yapımı çalışmalarını Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi de incelerken, yapılan çalışmaların gidişatı ile ilgili bilgi aldı. Örnek sokak olarak düzenlenecek olan sokakta klasik kilitli parke taşlarının yerine dayanıklı ve şık beton parkeler döşeniyor.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, göreve geldikleri günden itibaren Karaköprü’deki altyapı eksiklerinin tespitinin yapıldığını belirterek yaz aylarında yoğun bir şekilde altyapı çalışmaları gerçekleştirildiğini dile getirdi.

 

Başkan Çiftçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yapılan çalışmalar tamamen bizim kontrolümüzdedir. Altyapı çalışmalarını yapan kurumlarla iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Aykome koordinasyonu sağlarken biz de onlarla birlikte hareket ediyoruz. Aynı anda 5 mahallede bu çalışmalar yapıldığı için bunların aynı anda tadilatını, onarımını yapmak, asfalt ve kilitli parke döşemek hiç de kolay değil.

 

Altyapısı tamamlanmamış şehirlerde üstyapıyı sağlıklı bir şekilde oluşturamazsınız. Bu yüzden bu yazı altyapı yazı ilan ettik ve altyapı çalışmaları bölgede tamamlanıyor. İnşallah bir ay içerisinde hiçbir mahallemizde eksiklik kalmayacak. Tüm ekiplerimiz sahaya hâkim bir şekilde eksikleri tamamlamak için çalışıyor. Altyapı tamamlandıktan sonra çalışmalar kendini daha iyi gösterecek. Karaköprü’nün hem yol hem kaldırım hem de park standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz.”

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çankaya Mahallesinin yanı sıra Akpiyar ve Batıkent mahallelerinde de altyapısı biten alanlarda üstyapı yenileme faaliyetleri sürdürürken, programlı olarak tüm yollarda yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek.