Karaköprü'de Öğrenciler İçin Yeni Okuma Evi Kazandırıldı

20 Eylül 2024 - 15:54

Karaköprü Belediyesinin gençlerin konforlu bir ortamda ders çalışması için Karşıyaka Mahallesine kazandırdığı okume evinin açılışı gerçekleştirildi

Gençlerin eğitimine katkı sunmak isteyen Karaköprü Belediyesi ilçeye yeni eğitim tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Karşıyaka Mahallesinde öğrenciler için inşa edilen okuma evi yapılan açılış töreniyle gençlerin hizmetine sunuldu.

 

Açılış törenine Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, ilçe kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, yeni okuma evlerinin bir bir hizmete açılacağını belirterek merkezdeki her mahalleyi okuma evine kavuşturacaklarını dile getirdi.

 

Başkan Çiftçi konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz geleceği ve gençlerimizi düşünerek hareket ediyoruz. Sınavlara hazırlanan çocuklarımıza güzel, sıcak ve konforlu bir mekân oluşturma çabasındayız. Mevcut okuma salonlarımızda yoğunluk olduğunu görünce çocuklarımız için bu okuma salonlarının bir an önce hizmete açılmasını istedik.

 

Bir gencimizin kendini memleketine ait hissetmesi, vatanına faydalı olabilmesi için hepimiz elimizden geleni yapacağız. Karaköprü Belediyesi de eğitim konusunda gençlerimizin ve sektörün yanındadır. Biz geleceğimiz için her zaman eğitime destek olmaya, omuz vermeye hazırız. Okuma evimizin eğitim camiasına, gençlerimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

Karaköprü İlçe Kaymakamı Orhan Altun ise çocukların sınavlara hazırlanması ve kendilerini geliştirmeleri açısından okuma evinin önemli br kazanım olduğunu ifade ederek, “Bu tür yerlerin artması, hedeflerimize giden yolda ufkumuzu açacaktır” diye konuştu.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Çiftçi, Kaymakam Altun ve davetliler öğrencilerle birlikte okuma salonunu inceledi. 324 metrekare alan üzerinde Karşıyaka Okuma Evinde aynı anda 90 öğrenci ders çalışabilecek.