Karaköprü Belediyesi Kadın Meclisinin İlk Toplantısı Yapıldı

13 Eylül 2024 - 12:13

Karaköprü Belediyesinin kurduğu Kadın Hemşerilik Meclisinin ilk toplantısı gerçekleştirilerek meclis başkanı ve yürütme kurulu seçimi yapıldı

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin seçim sonrası ilk icraatlarından biri olarak kurduğu Kadın Hemşerilik Meclisi’nin ilk toplantısı Karaköprü Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Başkan Nihat Çiftçi’nin yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi ve kadın hemşerilik meclisi üyeleri katılım gösterdi.

 

Toplantıda meclis başkanı ve yürütme kurulu seçimi yapılırken, meclisin yol haritası ve mecliste çalışması yapılarak ilçeye katkı sunacak faaliyetler görüşülüp kararlar alındı.

 

Meclis toplantısında konuşan Başkan Nihat Çiftçi, ilçede yaşayan kadınların görüşlerinin ilçenin faaliyetleri için değerli olduğunu ve alınması gerektiğini dile getirdi.

 

Başkan Çiftçi, “Bu meclis yasal bir meclistir, temsili değildir. Burada alacağımız kararlar, ortaya çıkacak fikirler kadın gözüyle Karaköprü’yü görmemizi sağlayacak. Bu ilçe ile ilgili kadınlarımız ne düşünüyor, kadınlar ve aile için yapılacak faaliyetlerde bu meclise danışılacak. Bu siyasi bir platform değildir, buradaki ortak paydamız ilçemize olan bağlılığımızdır. Meclisimize katılım gösteren, ilçemiz için uğraşan tüm kadınlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Toplantıda kadın hemşerilik meclisi üyelerinin ilçe ile ilgili vatandaşlardan aldığı talep ve öneriler kayıt altına alınarak değerlendirilmesi üzere ilgili birimlere gönderildi.

 

Kadın Hemşeri Meclisi ilk toplantısında görüşülen bazı konular:

 

- Başkan, vekil, divan ve icra kurulu üye seçimlerinin yapılması.

- Karaköprü ilçemizi temiz tutalım kampanyası ile kadın meclisi üyelerinin başlatacağı, mahallelerde çöp toplama günleri etkinlikleri.

- Karaköprü ilçesine aidiyet duygusu bilincinin geliştirilmesi.

- Her akşam bir saat telefon ve televizyondan uzak, anne, baba ve çocukların birlikte kitap okuma etkinliğinin yapılması

- İlçede özellikle kadınlara yönelik gastronomi merkezi kurulması