İşimiz Temiz Projesi Paydaş Bilgilendirme Toplantısı ŞUTSO'da Gerçekleştirildi
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET'in iş birliği ile geliştirilen 'İşimiz Temiz Projesi'nin Şanlıurfa'da yaygınlaştırılmasına yönelik düzenlenen Paydaş Bilgilendirme Toplantısı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) gerçekleştirildi.
Temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan işletmelerin sayısının artırılmasını amaçlayan İşimiz Temiz projesinin bilgilendirme toplantısına ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Yusuf Taner Tekin, Proje Yöneticisi Ebru Şule Ateş, Benchmark Genel Müdürü Ali Ay, Proje Yöneticisi Ayşe Banu Ergül, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yerel yönetimler, kadın kooperatifleri ve ilgili esnaf odalarından çok sayıda paydaş temsilcisi katıldı.
Toplantı; ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim’in açılış konuşması ile başladı. Başkan Yetim konuşmasında “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Üyesi Sayın Nurten Öztürk’ün vizyonu, Milli Eğitim Bakanlığımız ve OPET işbirliğinde başlatılan İşimiz Temiz Projesi’ni bu bakış açısı dolayısıyla oldukça değerli buluyoruz. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcilerimizin her alanda güçlenmesi ve girişimciliğinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen her projeyi destekliyoruz.” dedi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı da toplantıda yaptığı konuşmada; “Halk sağlığı profesörlerince hazırlanan yeme içme, konaklama ve ulaşım sektörleri işletmecileri ve çalışanlarına yönelik hijyen eğitim içeriklerini, proje kapsamında kursiyerlerin istifadesine sunduk. 20 ilde yürütülen projenin ilk yılı henüz tamamlanmadan, yaklaşık 60 Bin kişi eğitimlerden faydalandı. Türkiye geneli yaygınlaşma sürecine 20 ilde başlayan projenin, daha sonraki dönemlerde 81 ilde yaygınlaştırılmasını planlıyoruz.
Bizler projenin paydaşları olarak; Hijyen, sağlık ve temizlik alanlarında daha bilinçli bir Şanlıurfa amacıyla yürüttüğümüz, İşimiz Temiz Projesi toplantılarımızı düzenli olarak gerçekleştiriyor ve ilimizde hizmet sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerimizin projedeki eğitimlerden faydalanmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Projenin Bireylere ve İşletmelere Sağladığı Avantajlar
İşimiz Temiz Projesi, ücretsiz eğitimlerin yanı sıra bireylere ve işletmelere sağladığı avantajlarla da dikkat çekiyor. Projenin bireylere sağladığı avantajlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep edenlere sunulacak Europass Sertifika Eki bulunuyor. Bu belgeye sahip kişiler ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesi ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebiliyor. Bununla birlikte proje eğitimini tamamlayan kişilere çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkânı sunuluyor. Proje eğitimini tamamlayan ve https://www.isimiztemiz.org/ web sitesine kayıt olan işletmeler ise işletme ismine özel hazırlanan İşimiz Temiz İşletme Belgesi, İşimiz Temiz çıkartması, manifesto posteri ve temizlik takip çizelgelerinden oluşan İşimiz Temiz Kiti ile birlikte OPET avantajından yararlanabiliyor.