Haliliye Belediyesinden Çocuklara Farkındalık Eğitimi

22 Ekim 2024 - 11:57

Haliliye Belediyesi, sıfır atık eğitimleri ile doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi konularında çocuklara farkındalık aşılamaya devam ediyor. Hem bilinçlenen hem de keyifli zaman geçiren miniklerin mutluluğu ise gözlerine yansıyor.

 

 

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Sıfır Atık Birimi, Sıfır Atık Projesi kapsamında çocuklara çevre bilincini aşılıyor.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile hayata geçirilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği 'Sıfır Atık' Projesinde geri dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Geri dönüşüm bilincini çocuklara aşılamayı hedefleyen Haliliye Belediyesi, okullarda düzenlediği sıfır atik eğitimlerine Halide Edip Adıvar Anaokulu ile devam etti. Miniklerle bir araya gelen çevre mühendisleri, çeşitli oyunlar, uygulamalı videolar ve kısa filmler ile öğrencilere geri dönüşüm hakkında bilgi verdi. Ekipler, çocuklarda çevre bilincinin oluşması için geri dönüşümün önemini, çöp olarak bilinen atıkların geri dönüşüm sayesinde tekrar kullanılabilir hale getirildiğini ve bu sayede ülke ekonomisine katkıda bulunulduğu slayt ve çizgi filmlerle anlattı. 

 

Okullara yerleştirilen geri dönüşüm ekipmanlarıyla uygulamalı olarak da öğrenen çocuklar, eğitim sonunda Göbeklitepe figürlü maskot ile şarkılar eşliğinde dans ederek, hem eğlendi hem de öğrendi.