Gazeteci Hasan Ray, "Daha Kaç İnsan Ölmeli?"
Gazeteci Hasan Ray'dan Karaköprü'deki Trafik Sorununa Tepki
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Balıkayağı Köprülü Kavşağı, bir kez daha acı bir kazaya sahne oldu. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir vatandaş, hızla seyreden bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bu elim olay, bölgedeki altyapı eksikliklerini ve yetersiz önlemleri bir kez daha gözler önüne serdi.
Kazanın ardından tepkisini sosyal medyada paylaşan gazeteci Hasan Ray, hem yetkililere hem de kamuoyuna seslenerek, çözüm için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Ray, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
> "Balıkayağı Bulvarında karşıdan karşıya geçmek isterken canından oldu! 1 ay önce dedik, yine diyoruz! Kaç insan ölsün, alt geçidin açılması için? Kaç insan ölsün bir üst geçit yapılması için? Şehir yönetmek insan hayatını kolaylaştırmak demektir, insanın canına mal olmak değil!"
Bölgedeki Sorunlar Yıllardır Gündemde
Balıkayağı Köprülü Kavşağı ve çevresindeki trafik yoğunluğu uzun süredir yerel halkın şikâyet konusu. Özellikle yayalar için güvenli geçiş alanlarının yetersiz olması, her gün yüzlerce kişinin hayatını riske atarak yola çıkmasına neden oluyor. Daha önce de benzer kazalar yaşanmış, ancak yetkililerden somut bir adım gelmemişti.
Alt ve Üst Geçit Talebi
Kavşak çevresinde hem yayalar hem de sürücüler için düzenlemelerin yapılması gerektiğini savunan bölge halkı, sık sık alt ve üst geçit taleplerini dile getiriyor. Hasan Ray da bu talepleri destekleyerek, sorunun yalnızca teknik bir mesele olmadığını, insan hayatını doğrudan ilgilendiren bir mesele olduğunu vurguladı.
Yetkililer Ne Diyor?
Konuyla ilgili olarak yerel yönetimlerden henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak uzmanlar, bölgenin trafik düzeninin hızla yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Yetersiz sinyalizasyon, yüksek hız limitleri ve uygun altyapının eksikliği, bu tür kazaların temel nedenleri arasında gösteriliyor.
Bir Çözüm Geliştirilecek mi?
Balıkayağı Kavşağı, yalnızca Şanlıurfa'nın değil, Türkiye'nin birçok yerinde yaşanan trafik sorunlarının bir yansıması. Yayaların güvenliğini sağlamak için geçici çözümler yerine kalıcı ve sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor.
Gazeteci Hasan Ray’ın tepkisi, yerel yönetimler üzerinde bir baskı oluşturabilecek mi? Şanlıurfa halkı, gerekli önlemler alınmadığı takdirde bu konuda daha fazla ses yükseltecek gibi görünüyor. İnsan hayatının en değerli öncelik olduğunu hatırlatmak için bir vatandaş daha mı hayatını kaybetmeli?
Sorular yanıt bekliyor.
Haber: Bilal Yılmaz/ www.urfaradikal.com