Eyyübiye Yenice Spor Kompleksi Tamamlanıyor

19 Eylül 2024 - 18:55

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un ilçeye kazandırdığı gençlik ve spor yatırımlarından olan Yenice Spor Kompleksi'nde yapımı tamamlanan iki sentetik çim sahadan sonra ampute futbol sahası inşaatında da son aşamaya gelindi.

Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi Eyyübiye’de yaşayan her kesimin sportif hayata katılması için, çoğunluğu kırsalda olmak üzere 27 sentetik çim sahanın yapımını tamamlayarak hizmete sunan Eyyübiye Belediyesi, Yenice Spor Kompleksi’ndeki tesisleri de tamamlıyor. Daha önce yapımı tamamlanan iki sentetik çim sahadan sonra ampute futbol sahasının yapımında da sona gelen Eyyübiye Belediyesi, ilçede yaşayan engellilerin rahat şekilde spor yapabileceği ve sosyalleşme imkânına kavuşacağı tesiste, engelliler için her detayı dikkate aldı.

Tekerlekli sandalye ile giriş çıkışından, soyunma odalarına, duş kabinlerinden kantin ve kafeteryasına kadar tüm alanları engellilerin kullanımına uygun şekilde inşa edilen tesis, yapılacak çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma sayesinde yemyeşil bir ortam haline gelecek.

Şanlıurfa’da yaşayan engelli gençlerin spor hayatına önemli katkılar sunması hedeflenen tesis, yerel, ulusal ve uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak.