DEM Parti: Kürt Gençlerine nefret saldırıları yapılıyor

29 Temmuz 2024 - 22:46

DEM Parti, Kürt Gençlerine nefret saldırıları hakkında açıklamada bulundu.


DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığından yapılan açıklamada:


Kamuya açık alanda halay çeken gençler hakkında ayrımcı ve ırkçı paylaşımların arttığı, birçok ırkçı yorumun yapıldığı, sosyal medyada oluşturulan bu suni gündem içerisinde, halka açık alanda halay çekmenin dahi yasaklanması gerektiği yönünde oldukça fazla yorum yapıldığı, bu yorumlarda çeşitli kamu kurumlarının etiketlendiği, hatta X kullanıcısı bir hesabın gençlerin kimlik bilgilerini yayınladığı görülmüştür.

Anayasa’da güvence altına alınan masumiyet karinesi, kanun önünde eşitlik ilkesi, kimseye işkence ve eziyet yapılamayacağı kesin kuralı, ifade özgürlüğü, toplanma ve gösteri hakkı özgürlüğü, kişisel verilerin korunması ve özel hayatın gizliliği kuralları açık bir şekilde ihlal edilmiştir. Kürt gençlerine yönelik nefret saldırısında bulunanlara dair ise hiçbir işlem yapılmamıştır. Anayasa kuralları açık bir şekilde ihlal edilmiştir. Kısacası AKP-MHP ittifakının Anayasayı ihlal pratiği Kürtlere karşı açıkça sürdürülmüştür.

Şarkı söylediği ve geleneksel kıyafetler giydiği için anne ve üç kızını cezalandıran Kürt düşmanı zihniyeti kınıyoruz. Hiçbir güç özgürlük halayımızı durduramaz.

Halay çekmek suç değil ama buna dönük her girişim suç ve ırkçılıktır.