CHP'li Tanal'dan 30 Ağustos Mesajı

30 Ağustos 2024 - 09:32

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla paylaştığı mesajda, '30 Ağustos'un, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin küllerinden doğduğu gün olduğunu' vurguladı.

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın 30 Ağustos mesajı şöyle:

“Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlandığı şanlı tarihi temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gururla, heyecanla kutluyoruz!

30 Ağustos Zafer Bayramı, sadece askeri bir zaferin değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük aşkının bir sembolüdür.

Bu bayram, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde, özgürlüğe olan inancını ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği, tarih sahnesinden silinmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğduğu bir gündür.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin vatanına ve bağımsızlığına olan bağlılığının ve bu uğurda gösterdiği fedakarlığın ölümsüz bir nişanesidir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum.

Cennet vatanımızı, özgürlük ve bağımsızlığımızı, “Kimsesizlerin kimsesi” olan Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Büyük Zaferin 102. yıl dönümü kutlu olsun!”