Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu?

03 Temmuz 2024 - 17:49

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Haziran enflasyon rakamlarının ardından memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşları belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Haziran enflasyon rakamlarının ardından memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşları belli oldu. Memur maaşları ile bağlantılı olan bedelli askerlik ücreti de yeniden hesaplandı.

 

Her 6 ayda bir kere olmak üzere belirlenen bedelli askerlik ücret zammı, yasal olarak memur maaş zammı ile birlikte Ocak ve Temmuz döneminde yapılıyor.

 

Peki, Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Oldu? Hesaplamalara göre 182 bin 609 TL olan bedelli askerlik ücretinin, 2024 Temmuz ayı itibarıyla 217 bin 870 TL olması bekleniyor.

 

Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır? Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecek.

 

Bedelli Askerlik Ücreti İçin Hesaplama Listesi

 

Mevcut bedelli askerlik ücreti: 182.609,04 TL
Memur maaş zammı: Yüzde 19,30
Yeni bedelli askerlik ücreti 2024: 217.852,6 TL