Battani Uzay Ve Havacılık Bilim Merkezi, Öğrencileri Uzay Ve Yeni Nesil Teknolojiyle Tanıştırıyor

29 Ağustos 2024 - 10:18

  Karaköprü Belediyesi, Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi'nde öğrencileri ağırlayarak uzay bilimi, dünya coğrafyası ve yeni nesil teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor  

Karaköprü Belediyesinin bir ilk olarak Şanlıurfa’ya kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nde çocuklar bilim ve teknolojiyle tanıştırılarak geleceğin bilim insanları olmaları yolunda ilk adım atılıyor.
 
Şanlıurfa’nın her ilçesinden okul ve özel eğitim kurumlarının yaptığı toplu gezilerde öğrenciler bilim merkezini ziyaret ederken; burada çocuklara uzay bilimi, dünya coğrafyası, havacılık ve uzay araçları ile doğunun aklı olan önemli bilim insanları tanıtılıyor.
 
Model Akıl Kurumu öğrencileri toplu gezi kapsamında bilim merkezine ziyaret gerçekleştirirken, burada eğitim ve teknoloji sınıflarını, uzay ve havacılıkla ilgili maketleri inceleyip uzay ve havacılıkla ilgili bilgiler aldılar. Ayrıca 3D yazılım, stem ve VR ders sınıfları da çocuklara tanıtılarak yazılım teknolojileri ve yeni nesil bilgisayar sistemlerinin temeli gösterildi.
 
Toplu okul gezilerinin yanında Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar hafta içi her gün 08.00- 17.00 saatleri arasında bireysel olarak ziyaret edebilirler.