Başkan Gülpınar ve Tatlıses "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı" Öncesi Bir Araya Geldi

22 Ekim 2024 - 11:50

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfalı duayen sanatçı İbrahim Tatlıses ile 23 Ekim'de düzenlenecek olan 'UNESCO Müzik Şehri Lansmanı' öncesinde bir araya geldi. Başkan Gülpınar, 'Şanlıurfa deyince akla İbrahim Tatlıses gelir' derken İbrahim Tatlıses ise davetten gurur duyduğunu belirterek 'Müzik denince akla Şanlıurfa gelir' sözlerine yer verdi.

 

 

Şanlıurfa, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 23 Ekim’de dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak.  Kentin tarihinin, müziğinin gastronomi ve turizminin de uluslararası arenada tanıtılması sağlanacak.

 

6 kıtadan 24 büyükelçi, 300 farklı şehirden temsilcilerin Şanlıurfa’ya geleceği lansman etkinliği, konserler, interaktif gösteriler, sergiler, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde “Senfonik Urfa Türkleri, Âşıklar, Dengbejler, Tasavvuf Müziği, Urfa Ahengi Sıra Gecesi Topluluğu gibi dolu dolu geçecek.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mehmet Kasım Gülpınar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, ABB ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Büyükelçiler, Belediye Başkanları, Encümen Üyeleri, Sanatçılar, ulusal ve uluslararası temsilcileri katılım sağlayacak.

 

BAŞKAN GÜLPINAR, “ŞANLIURFA DEYİNCE AKLA İBRAHİM TATLISES GELİR”

 

Şanlıurfa Cumhuriyet Gastronomi Merkezinde Sanatçı İbrahim Tatlıses ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, ‘ Şanlıurfa için önemli bir gecede İbrahim Tatlıses’in aramızda olması çok önemlidir.  Dünyanın parasını da harcasanız, bütün servetleri de harcasanız, İbrahim Tatlıses’in Şanlıurfa için yaptığı tanıtımı yapamazsınız. Şanlıurfa denince akla Şanlıurfa gelir. UNESCO Müzik Şehri Lansmanı’nın şehrin tanıtımı için çok önemli bir eşik olduğunun altını çizen Başkan Gülpınar, 2026’da Dünya Müzik Şehirleri Kongresi’nin Şanlıurfa’da düzenlenmesi için de bir adım, ABD, Vietnam ve İrlanda ile yarışacağımız organizasyonu inşallah Şanlıurfa’da yapmak istiyoruz.” Diye konuştu.

 

TATLISES, “MÜZİK DENİNCE AKLA ŞANLIURFA GELİR”

 

Şanlıurfalı sevilen sanatçı İbrahim Tatlıses uzun bir aradan sonra tekrar Şanlıurfa’ya geldiğini belirterek, “Başkanımızın davetinden dolayı çok gurur duydum iftihar ettim. Kendimi yalnız bırakırım sizi yalnız bırakmam, Böyle bir organizasyonda düşünülmek beni şaşırttı. Şanlıurfa’da beklemediğim şeyler oluyor. Müzik denince akla Şanlıurfa gelir.” İfadelerine yer verdi.