Bakanlık tahsis etti! Şanlıurfa'daki gemi çürümeye terk edildi!

18 Ekim 2024 - 11:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın işletilmesi için 2019 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettiği gemi adeta çürümeye terk edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yaşanan aksaklıkları yeniden gündeme getirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çatak Sosyal Tesislerindeki sıkıntıları gündeme getiren Tanal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın işletilmesi için 2019 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiği gemiyi de gündeme getirdi.

 

Geminin neden çürümeye terk edildiğini soran Tanal, “Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi, “Fırat’ın incisi” olarak bilinir. Fakat Bozova, iş bilmez yöneticiler yüzünden turizm ve su sporlarında hak ettiği seviyede değil. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın işletilmesi için 2019 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiği geminin atıl vaziyette bekletilmesi ise bizleri kahrediyor! Söz konusu gemi, kullanılmadan, turlar düzenlenmeden, turizme katkısı olmadan çürümeye terk edilmiş durumda. Geminin 2019 yılından bu yana çürümeye yüz tutulduğunu öğrendik” dedi.

 

 

 

‘BU BİR MİLLİ SERVETTİR’ Bozova’nın potansiyel olarak Türkiye’deki diğer turizm beldeleri gibi olduğunu vurgulayan Tanal, ancak iş bilmez yöneticiler yüzünden kentin gelişmediğini belirtti. Söz gemiyle ilgili bir an önce adım atılması gerektiğini ifade eden Tanal, “Bu bir milli servettir. Aynı gemiyi 100 milyon TL’ye yapamazsınız.

 

Fırat Nehri gibi tarihsel ve turistik açıdan büyük bir öneme sahip bir alanda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin gemi turizmi potansiyelini değerlendirmemesi, kamu kaynaklarının israfı anlamına gelir.

 

Fırat üzerinde kullanılabilecek bu gemi, hem yerli hem de yabancı turistler için cazibe merkezi yaratabilir, bölge turizmine ciddi katkı sağlayabilirdi.

 

Ancak ne yazık ki, belediye bu fırsatı göz ardı ederek, milli serveti çürümeye terk etmiştir.

 

Nasıl beceriksiz, iş bilmez adamlar Şanlıurfa’nın başına musallat olmuş?

 

Bu zihniyetle Şanlıurfa ve Bozova, gün geçtikçe geriye gidiyor.

 

Bozova neden bir Kuşadası, Marmaris, Fethiye, Çeşme olmasın?

 

Doğa, güneş, yeşillik, su, bir turizm alanı için ne deseniz var.

 

Ama nerede bu potansiyeli kullanabilecek yöneticiler?

 

Belediyecilik, kaynakları israf etmek değil, halka hizmet etmek, üretmektir.

 

Fırat Nehri’ni ve eldeki imkanları kullanarak şehre ve halka hak ettiği değeri verebiliriz.

 

 Bozova’da çürütülen gemiyle ilgili bakanları ve tüm kurumları göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.