2 Buçuk Milyon Gencimizin Hayallerine Sahip Çıkma Vaktidir
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Yüksek Öğretime Giriş Sınavı(YKS) ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Gençlerimiz pandemi şartlarında, uzun bir sınav
sürecinin ardından bu haftasonu TYT, AYT oturumlarında üniversite hayalleri
için ter döktüler. Gençlerimiz, nitelikli bir ölçme ve değerlendirmeden ziyade
ölçüsüz bir zorlukla karşılaştılar.
2 Milyon 607 Bin 903 gencimiz iyi bir üniversite ve meslek hayatı hayali kurarak üniversiteye giriş sınavına girdiler.Gençlerimizin girdiği bu sınavlardan maalesef her yıl olduğu gibi bu yılda belli oranda gencimiz hedeflerine ulaşacaklar. Birçok gencimiz hayal kırıklığına uğrayacak veya hayallerinden vazgeçmek zorunda kalacaklar.
Her sınavda olduğu gibi üniversiteye giriş sınavlarındave gelecekte karşılaşacağı tüm sınavlarda da zor sorular mutlaka olacaktır ama yetkililerimize gençlerimizin hayallerinin sadece bir sınav ile sınırlandırılmaması gerektiğini tekrardan hatırlamak istiyoruz.
Eğitimdeki temel kurallardan birisi de, her çocuğun, her gencin başarılı olacağı bir alanın olduğudur. İlgi, yetenek, beceri ve hayaller işte bu yüzden önemlidir. Biz her gencin bir hazine olduğunu düşünüyoruz ve bu hazinelerin en güzel şekilde değerlendirilip, milletimize ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi için tüm kesimlerin gayret sarf etmesi gerektiğine inanıyoruz.
Bizim için iyi bir okul, iyi bir sınav, iyi bir meslek, iyi bir şirket yoktur, İyi bir insan vardır. Bu konuda gençlerimize inanıyoruz, yeteneklerinin geliştirilmesi, hayallerinin desteklenmesi adına her yaşta yanlarında olmaya devam edeceğiz.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın dediği gibi; ‘Bir milletin asıl gücü; tankı topu tüfeği değil, inançlı ve imanlı gençliğidir.' Bu inançla gençliğimize sahip çıkmaya, 100 yıl sonrasını düşünüp gençliğimizi inşa ve ihya ederek, yetiştirme gayretimiz sürecektir. Bu minvalde 2 Buçuk Milyon gencimizin hayallerine sahip çıkmak, en önemli vazifelerimizden biridir.
Yetkililerden, gençlerimizin dertlerine ve gelecek kaygılarına çare olacak, yeterlilik temelli, beceri odaklı, değerlerimizle yoğrulan, milletimizi ve coğrafyamızı ileriye taşıyacak bir eğitim anlayışını inşa etmelerini talep ediyoruz.