Reklam
Reklam

4K Görsel Ekranların Etkinliği Artıyor

Yükseköğretimdeki en önemli teknoloji trendlerinden biri, sıradan bir sınıfı, öğrenci merkezini veya e-spor arenasını tamamen sürükleyici bir öğrenci deneyimine dönüştüren 4K görsel ekranların giderek artan kullanımıdır.

4K Görsel Ekranların Etkinliği Artıyor

Yükseköğretimdeki en önemli teknoloji trendlerinden biri, sıradan bir sınıfı, öğrenci merkezini veya e-spor arenasını tamamen sürükleyici bir öğrenci deneyimine dönüştüren 4K görsel ekranların giderek artan kullanımıdır.

4K Görsel Ekranların Etkinliği Artıyor
22 Temmuz 2024 - 11:07
Reklam
Reklam

Yükseköğretimdeki en önemli teknoloji trendlerinden biri, sıradan bir sınıfı, öğrenci merkezini veya e-spor arenasını tamamen sürükleyici bir öğrenci deneyimine dönüştüren 4K görsel ekranların giderek artan kullanımıdır.

 

WGU Labs ve College Innovation Network tarafından 2023'te yapılan bir ankete göre , yüksek öğrenim eğitmenlerinin üçte ikisi önümüzdeki üç yıl içinde daha fazla teknoloji kullanmayı öngörüyor. Bu eğilim, üst düzey görsel-işitsel (AV) teknolojinin sınıflarda genişlemeye devam edeceğini gösteriyor. Rapor, katılımcıların %82'sinin teknolojiye erişimin doğrudan öğrenci katılımını etkilediğine inandığını buldu.

 

Örneğin, profesörler öğrencilerini canlı görüntülerin 360° projeksiyonlarıyla günün dersine sarabilirler. Masanızda otururken Picasso'nun çalışma portföyüyle çevrili bir sanat tarihi öğrencisi olduğunuzu hayal edin.

 

Bu çevresel görsel dalma kalitesi artık sadece üst düzey akademik ve eğlence mekanlarına özgü değil. Aynı zamanda kurumsal ve dinamik ibadet hizmeti ortamlarında da ortaya çıkıyor.

 

Bu ihtiyaçları karşılamak için Panasonic Connect, Haziran ayında InfoComm 2024'te AV Çözüm Paketi'nin genişletildiğini duyurdu. Şirket, sektörler genelinde yenilikçi ve ilgi çekici görsel deneyimler sunmayı planlıyor.

 

Panasonic Connect Görsel Sistemler Satış Direktörü Jared Darensbourg, "Daha fazla sektör sürükleyici görsel deneyimleri uygulamaya çalıştıkça, içerik yaratıcılarına ve prodüksiyon ekiplerine esneklik sağlayan güvenilir, güçlü çözümler benimsemeleri gerekecek" dedi.

 

AV çözümleri ekosistemine yapılan son eklemeler, doğrudan bu sektör ihtiyacına yanıt veriyor, dedi. Bu çözümler, müşterilerin teknoloji kurulumu konusunda daha az endişelenmelerine ve yaratıcılıklarını ve izleyici deneyimlerini bir sonraki seviyeye nasıl taşıyabileceklerine daha fazla odaklanmalarına yardımcı oluyor.

 

Yüksek Öğrenim İçin Panasonic Connect AV Çözümleri

Panasonic'in ticari ses-görüntü bölümü, 50 yıldan uzun bir süredir yüksek öğrenime çoklu kullanım durumları için üst düzey projektörler ve ekranlar, 16 yıldır da PTZ kameralar satıyor. Bu robotik video kameralar, dijital bozulma olmadan görüntü kalitesini iyileştirmek için yatay olarak kaydırılabilen, dikey olarak eğilebilen ve bir nesneye yakınlaşabilen gelişmiş grafik özellikleri sunar.

 

Panasonic Connect duyurusunda yer alan en yeni modellerin uzaktan bir operatör tarafından kontrol edilmesine gerek yoktur. Kayıt ve canlı yayın için diğer yazılım teknolojileriyle entegre edildiğinde yayın kalitesini uygun fiyatlı ve kullanımı kolay hale getirirler.

 

Panasonic Connect, üniversite sınıflarında ve konferans salonlarında daha iyi görsel ve işitsel teknolojilere yönelik eğilim olgunlaştıkça dört yıl önce kablosuz mikrofonlarla çılgınlığı körükledi. Panasonic Connect ürün yönetimi direktörü Petro Shimonishi'ye göre bu yıl tavan mikrofonunu ekliyor.

 

"Tavan mikrofonunu yaklaşık 80 üniversiteden gelen girdilerle geliştirdik. Tavan mikrofonları, neyi beğendikleri, neyi beğenmedikleri hakkında çok sayıda üniversiteye seyahat ettik ve ziyaretlerde bulunduk ve eğitim için oldukça benzersiz özellikler ortaya çıkardık," dedi TechNewsWorld'e.

 

Panasonic Connect, üst düzey eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yüksek öğrenim kuruluşuyla yoğun bir şekilde ilgilenmektedir. Bu kuruluşlar arasında Higher Ed Technology Managers Association (HETMA), The Edtech Collective at Instructure ve EduCause yer almaktadır .

 

Shimonishi, "Yükseköğrenim kurumlarıyla olan ilişkilerimizin çoğunu, özellikle sınıf teknolojisi açısından ihtiyaçlarının ne olduğunu yakından anlamak için kullanıyoruz ve daha sonra yükseköğrenim alanının taleplerine özel olarak uygun ürünler geliştiriyoruz" dedi.

 

Covid Sonrası İyileştirmeler Öğretim Görüntülerini Dönüştürüyor

Shimonishi'ye göre Covid'in sınıf üzerindeki etkisi, yüksek öğrenimde yeni teknolojinin benimsenmesini teşvik ediyor. Tavanlardan sarkan hoparlörler ve projektörler, diğer bazı ürünlerin kurulumu için alan yaratmayı kolaylaştırıyor.

 

Covid sonrası eğitimdeki büyük fark, üniversite öğrencilerinin hibrit uzaktan eğitime yönelik beklentilerinin bir öncelik olmasıdır. Görsel-işitsel teknolojiyle ilgili deneyimler artık K-12 ve yüksek öğrenim arasında büyük ölçüde farklıdır.

 

Uzaktan öğrenme üniversitenin altında büyük ölçüde başarısız olsa da, kolej ve üniversite öğrencilerinin bu yeteneği korumak istediklerini görüyoruz. Shimonishi, her zaman, her yerde ders almak istediklerini gözlemledi.

 

"Bazı üniversiteler bana tüm derslerinin hala karma olduğunu söylüyordu. Sınıflardan 200 fit uzakta, avluda çimlerin üzerinde oturan ve beklentileri bu olduğu ve öğrenmek istedikleri için uzaktan ders alan öğrencileri var," diye önerdi.

 

Yükseköğretimde hibrit yaklaşımın kalıcı olması nedeniyle, öğretmenleri ve öğrencileri yakalamak için daha iyi kameralar ve mikrofonlar gereklidir. Panasonic'in yazılımıyla, öğretmen içeri girer, dokunmatik ekranda bir düğmeye basar ve sistem öğretmeni anında sınıfta takip edilecek görüntü olarak tanır.

 

Yüksek Teknolojiyi Benimsemenin Ek Faydaları Var

AV bütünlüğünün önemli olduğu durumlarda, yüksek kaliteli tavan mikrofonları ve 4K kameralar gibi teknoloji öğeleri izleyici katılımını işe yarar hale getirir. Örneğin, bir öğrenci veya asistan materyalleri dağıtmak için öğretmenin önünde yürürse, tavan kamerası karışmaz. Bu netlik, uzaktaki öğrencilere çok daha ilgi çekici bir deneyim sağlar.

 

"Bu, Covid'den yüksek öğrenime aktarılan bir şey. Topluluk koleji düzeyinde bile daha fazla üniversitenin bu tür ekipmanları kurduğunu görüyoruz," dedi Shimonishi. Belki de beklenmedik bir sonuçtur. Bunlardan biri de öğrenci alımının iyileştirilmesidir.

 


"Ebeveynler üniversiteleri ziyaret ettiğinde, bilmek istedikleri bir numaralı şey eğitim programıdır. Çoğumuz günlük hayatımızda teknoloji kullandığımız için, iyi bir sınıf teknolojisi paketine sahip olmak bu üniversitelerin çoğu için bir işe alım mekanizmasıdır," diye önerdi.

 

Örneğin, Kairos, yayın, büyük ekran gösterimi ve 4K HDR'de canlı akışlar için zengin içerik sunmak üzere sınırsız kontrol sağlayan canlı bir prodüksiyon platformudur. Giriş/çıkış esnekliği için ST 2110 standart taban bant ve akış bağlantısını ekler. Bu özellik, içerik oluşturmaya hem yerel hem de uzaktan katkılar sağlar.

 

Görsel-İşitsel Deneyimleri Geliştirme

Birkaç yeni projektör, Kairos platformunu optimum sunum başarısının yeni bir seviyesi için zenginleştiriyor. Bunlar şunları içerir:

 

PT-REQ15/REZ15 Serisi 1 Çipli DLPTM 4K Projektörler

Herhangi bir ortamda pürüzsüz, derin 4K görüntüler üretin. Optik motorları ve lazer ışık kaynağı modülleri IP5X Toz Korumalı standardıyla uyumludur, yedek giriş ve çoklu lazer sürücü motoru ise zorlu koşullarda güvenilir bir şekilde çalışmalarını sağlar. Şu anda mevcuttur.

 

Panasonic Connect PT-RQ7 Serisi Projektör

Zeminden tavana kadar tüm bir alanı dinamik görsellerle sarmak için derin, canlı içerikler sağlayın. 2024'ün ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Panasonic Medya Prodüksiyon Paketi

 

Küçük ekip operasyonları için kamera yönetimini merkezileştirin. Media Production Suite, kamera kurulumunu kolaylaştırır ve yüksek kaliteli video prodüksiyonunu desteklemek için çok çeşitli özellikler sunar. Bu paket, AI Keying ve otomatik izleme gibi yeni ücretli eklenti özellikleri ekleyerek PTZ kamera portföyüne prodüksiyon değeri katar. Şimdi ücretsiz indirme olarak mevcuttur .

 

ET-FMP50 Serisi Medya İşlemcisi

Gelişmiş performansı desteklerken iş akışlarını kolaylaştırmak için tasarlanan ET-FMP50, kamera tabanlı eğriltme, karıştırma ayarı ve 4K medya oynatma özelliğine sahiptir. 2024'ün ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Shimonishi, “RQ7 projektör, bu pazar için gerçekten yüksek performansa sahip, çok küçük bir form faktöründeki ilk 4K projektördür” dedi.

 

Yenilikçi tasarım, 4K projektörün boyutunu (genellikle yaklaşık 48 inç) çok daha makul bir boyuta (yaklaşık 19 inç genişlik, 17 inç derinlik ve yedi inç yükseklik) küçülttü. Bu, sınıf kurulumu için idealdir ve tavan mikrofonları veya tavan hoparlörleriyle çakışmaz, diye ekledi.